Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '12

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Muhteşem manzara eşliğinde fine dining keyfi

Muhteşem manzara eşliğinde fine dining keyfi
 

Boğaz’a Gümüşsuyu’ndan bakan Topaz;büyülü ambiyansıyla konuklarına unutulmaz saatler yaşatıyor.

Topaz’a adım atar atmaz Dolmabahçe Sarayından Çamlıca’ya kadar uzanan eşsiz manzaralı şık bir salonla karşılaşıyorum. Rahatlatıcı özellikleriyle bilinen bereket taşı topaz’dan ilham alan mekânın ferah bir ambiyansı var. Masama geçip mönüye göz attığımda mekânın çorba,soğuk-sıcak başlangıçlar, salatalar, makarna-risotto, ana yemek ve tatlılardan oluşan; geleneksel ve yenilikçi mutfağı harmanlayan bir zenginliği olduğunu fark ediyorum.

Osmanlı ve modern olmak üzere iki farklı tadım mönüleri var. Someliye tarafından eşleştirilmiş şaraplarla bu mönüleri denemek mümkün. Osmanlı mönüde Türk şarapları yemeklere eşlik ederken, modern mönüde ise Fransız, İtalyan ve bazı yeni dünya şarapları (Şili, Avustralya gibi) bu yemeklerle servis ediliyor. Topaz’ın geniş bir şarap kavı var. Alakart mönüden istediğiniz yemeği seçip şişe açtırmadan kırk çeşitşarabı denemek mümkün.

Yurtdışında Michelin yıldızlırestoranlarda edindiği deneyimlerini yemeklere yansıtan Topaz’ın gençşefi Tevfik Alparslan amuse bouche olarak milföy hamurundan kuzu kesme ve kestane mantarı ikram ediyor; lezzetli ama pek yaratıcı olmayan bir tadım hoşluğu. Üzerinde Narince şarabı köpüğü olan safranlı deniz ürünleri çorbası sipariş ediyorum, Michelin yıldızlırestoranlarla boy ölçüşebilecek bir lezzet, asma yaprağına sarılı karides ise biraz baharatı fazla olsa da sınıfı geçiyor. Geleneksel lezzetlerden hoşlananlar yuvalama çorbasını deneyebilirler.

Şef Tevfik kullandığımalzemeleri özenle seçiyor, mevsimsel olarak mönüsünü revize ediyor. Gittiğim gün Şef Tevfik Balıkesir-Gönen süt kuzusundan yaptığı tandırı keşkek ile birlikte konuklara sunmaktaydı. Hazırlanışı zahmet isteyen keşkek’i beğendim. Konyalı ünlü tandırcılar düzeyinde olmasa da Osmanlı’dan miras kalan bu lezzetin fine dining yorumu ilgi çekiciydi. Ayrıca tabak dizaynıile yemek arasında bir ilişki kurma çabaları takdire şayan.

Ana yemekte balık tercih etmek isteyenler için ızgara Ege fener balığı, körpe sebze tartar, yabani siyah pirinç, ballı hardal sos veya biberiyeli ızgara deniz levreği, zencefilli bal kabağı fondü, kadayıfa sarılı karides lokması gibi alternatifler sunulmakta. Milföy ile kaplanmış ördek konfit, kumkuat, körpe havuç püresi, süzme üzüm sübye ise modern tatlar peşinde koşanlar için hoş birer seçenek.

Tatlılarda da Topaz konuklarına birçok seçenek sunmuş. Krokanlı, fıstıklı çikolata velvet, vanilya kreması,zencefilli kuru meyve jölesi ve çay yaprağı ile pişirilmiş ayva tatlısı,bademli kraker, Afyon Manda Kaymağı ve krem brüle gibi baştan çıkarıcılezzetler ile yemeği noktalayabilirsiniz.

Muhteşem manzarasının yanında kusursuz servisi ile dikkat çeken Topaz’da yemeklerin fiyatı ucuz değil; başlangıçlar 20 TL, ana yemekler ise 40-50 TL civarı. Özel günlerde düzenleyeceğiniz yemekler ve yurtdışından gelen konuklarınızı ağırlamak için Topazbiçilmiş kaftan. Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

Topaz: (212)249 10 01

 

 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..