Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '09

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Muhteşem sergi açıldı

Muhteşem sergi açıldı
 

SERGİDEN BİR GÖRÜNÜM


Osmanlıdan dönemimize sanat aktarılması bir çok alanda vardır. Özellikle Osmanlı Devletinin son döneminde, II.Abdühamid döneminde ve Sultan Abdülmecid ile başlayan bir sanat hareketi ve sanayileşme szökonusudur.

Bu dönemde Dünyanın muhteşem ve eşsiz sarayların başında bana göre 1.ci sırada olan Dolmabahçe Sarayı bu dönemde yapılmıştır. Yılın her döneminde ziyarete açık olan saray, Ülkemizin en zor ve önemli toplantılarına ve en özel konuklarına ev sahipliği yapılan eşsiz bir yerdir.

Osmanlı döneminin son padişahlarından olan II.Abdülhamid sanayi noktasında önemli adımlar atan bir padişahtır. Yıldız Porselen ve Hereke Halı Fabrikalarının kurulması bu dönemdedir. Sanatsal olarak bu iki fabrika o dönemin bir çok sanatçısının emeği olan yerlerdir. Osman hamdi, Şeker Ahmed Paşa gibi devrin önemli isimleri bizzat Yıldız Porselen Fabrikasında çalışmışlardır. Hatta Osman HAMDİ bizzat kendisi bir dönem fabrikanın müdürlüğünü yapmıştır.

Yıldız Porselen İşletmesi halen bu dönemin sanatını porselenlerine nakşetmeye devam eden eşsiz bir işletmedir. Bu işletme İstanbul'un göbeğinde Beşiktaş Yıldız Parkı içinde ziyarete açık olarak üretimine devam etmektedir.

Yıldız Porselen ürünleri Dolmabahçe ve Topkapı Sarayında halen sergilenen objeleri ile tarihi görevini sürdürürkende, aynı zamanda yeni kuşaklara da bu eşsiz el sanatını porselene aktarma işini de özel olarak üstlenmeyi sürdürmektedir.

Osmanlı Sutanlarının porselenleri sergiside bu konuda bu özel ürünleri İstanbulda yaşayanların daha iyi tanımaları

için açılan bir kültürel etkinliktir.

Bu sergi, AİRPORT AVM de Bakırköy de E5 yolu üzerinde gösterime ücretsiz olarak sunuluyor.

Herkesin bu fırsattan yararlanarak bu kolleksiyonu görmesini hatta satışa sunulan bazı küçük bile olsa ürünleri almasını tavsiye ediyorum. Çünkü herkesin bu tarihi ve anlamlı olan bu ürünler evinin bir köşesinde olmasında yarar görüyorum.

Bu kültürel etkinliği sizlere duyurmayı bir vatandaşlık görevi olarak kendime vazife gördüm ve sizlere bu duyuruyu yaptım. Eh artık gidip görmek ve bu güzellikleri gururla seyretmek siz sevgili dostlara düşmektedir.

Sevgi ve saygılarımla TOPRAK SARİ

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..