Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '11

 
Kategori
Tiyatro
 

Muhteşem taş devri

Muhteşem taş devri
 

Oyuna renk katan müzikler, danslar görülmeye değerdi. Hele hele çocuklarımızın alkışlarıyla tempo tutması, koltuklarında yâda anne- babalarının kucaklarında bir sağa bir sola salınmaları, dudaklarından dökülen “yaaa baaa ddaaaa bbaaa duuu” sesleri, B


 29 EKİM 2011’ DE MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİNDE PRÖMİYER YAPTI

Yıllar sonra seyrettiğim ilk çocuk oyunu Muhteşem Taş Devri. Bizim kuşak Taş Devri’ne hayat veren çizgi karakterlerle büyüdü. Fred’i, Onun en yakın arkadaşı Barni’yi, Vilma’yı ve Beti’yi, Bambam’ı,  Çakıl ile Dino’yu çok sevmiştik bizler.

Sonraları beyaz perdeye de taşındı bizim sevimli kahramanlarımız.

Şimdi de Müjdat Gezen Sanat Merkezinde sahneleniyor Muhteşem Taş Devri. Çocuklarımız şanslılar ki bir tiyatro oyununda Fred ve Barni ile buluştular. Çakmaktaşların ve Moloztaşların maceralarıyla keyifli dakikalar geçirdiler.

Fred ve Barni’nin sevimli atışmalarına gülerken, Vilma ve Beti’nin spor yapıp kilo veremediklerini, bunun sebebinin de taşburgerler olduğunu görüp, Saftaş ve Taştaş’ın hain planlarını işittiler.  Dino ve Bambam ile beraber ormanın gizemli dünyasında dolaştılar. Mahkûmların (Saftaş ve Taştaş’ın) aslında çocuk kılığına girmiş azılı hırsızlar olduğuna tanıklık edip bizim sevimli kahramanlarımız Çakmaktaşları ve Moloztaşları kandırıldıkları konusunda uyarmak için ellerinden geleni yaptılar. Küçücük yürekleri heyecanla doldu taştı oyuna katılırken.

Oyuna renk katan müzikler, danslar görülmeye değerdi. Hele hele çocuklarımızın alkışlarıyla tempo tutması, koltuklarında yâda anne- babalarının kucaklarında bir sağa bir sola salınmaları, dudaklarından dökülen “yaaa baaa ddaaaa bbaaa duuu” sesleri, Barni’nin “kehhh keeeiiihh kkeeiihh” gülüşü işte mutluluk bu dedirten cinstendi ve kesinlikle çocuk olmanın güzelliğini bir kez daha gözler önüne seriyordu.

Kostümler renkleri ile seyircisini büyüleyip modelleriyle bizlere Taş Devri modasından esintiler sunuyordu. Renkli peruklar, kemik biçimindeki tokalar, albenili gözlükler. Ve dekorlar. Taştan koltuklar, o dönemi yansıtan televizyon, bilgisayar, demir parmaklıklar, Fred’in arabası, Barni’nin kol saati. Gece vakti ormanda parıldayan ağaçlar.

Çocuk kahkahaları… Çocuk sesleri… Çocuk cıvıltıları ve tabii ki çocuk alkışları. Ne kadar da kıymetliler.

Oyun bittiğinde oyuncuların fuayeye çıkmaları çocuklar için büyük sürpriz oldu. Az önce sahnede seyrettikleri kahramanların yanlarına gidebilmek, onlara dokunabilmek, ellerinden tutabilmek ve asıl önemlisi onlarla fotoğraf çektirebilmek hayatlarında yaşadıkları eşsiz anlardan biri olarak hafızalarında yer aldı. Bir çocuğun yüzüne yerleşen mutluluktan daha kıymetli ne olabilir ki?

Taş Devri’ni tiyatro sahnesine taşıyarak muhteşemleştiren, yeniden kaleme alan, kurgulayan ve yöneten M.Kemal Kuruçay emeğinize, ellerinize, yüreğinize sağlık.

Şimdi de Muhteşem Taş Devri’nin çizgi karakterlerine hayat veren MSM kadrosu ile tanışalım.

Startaş / Yasemin Kuruçay

Vilma Çakmaktaş /    Tutku Gül

Barni Moloztaş /  Fatih Özdemir

Fred Çakmaktaş /  Hüseyin Ertan

Beti Moloztaş / Ayça Dokumacı

Çakıl Çakmaktaş / Selen Özgür

Bambam Moloztaş / Nil Ünal

Dino / Orkun Canizan

Saftaş /  Kaan Bayram

Taştaş /   Yunus Emre Tekin

Gardiyan / Ali Kemal Aydın

Işık /  Kıvanç Kürkçü

Koreografi / Pelin Erdem

İki perde olarak hazırlanmış, defalarca seyredilse bile insanda tekrar tekrar seyretme hissi uyandıran bir çocuk oyunu Muhteşem Taş Devri. Zira sadece çocukları değil, onları “Muhteşem Taş Devri” isimli oyununa getiren anne, babalarının da yüzlerine yerleştirdiği kocaman gülümseme bunu dile getiriyor.

Hoş dakikalarla bizleri yeniden kucaklayan, çocukluk hatıralarımızı canlandıran, çocuklarımızın hayal dünyasını varsıllaştıran, keyifli dakikalar eşliğinde eğlendirirken öğreten, mini mini yüreklere tiyatro sevgisini aşılayan,  çocuklarımızı gerçek dünyadan çekip alan ve bir buçuk saat boyunca hayal dünyasının büyülü yollarında tılsımlı bir seyahate çıkaran Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyuncularına ve Muhteşem Taş Devri kadrosunda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Unutmadan her cumartesi - pazar günü saat 14.00’de çocuklarımızla, çocukluğuna dönmek isteyen ana-babalarla buluşuyor Muhteşem Taş Devri.

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..