Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '13

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl / Son halini alıyor!

Muhteşem Yüzyıl / Son halini alıyor!
 

Sarayı kasıp kavuracaklar


Aman efendim bir sabırsızlıktır gidiyor! ‘’Haydi, neler olacak yaz!’’ diyenlerden Ece Er’de nefes kalmadı. Ama bildiğim o ki başladığı andan beri reytingleri sallayan, dünya turuna çıkıp ülkeleri feth eden dizi alabildiğine Muhteşem dönüyor.

‘’Ecdadıma yakışmadı’’ tavırları hali hazırda cezalarla yapım şirketine ket vursa da reytinglere ket vuramayacak. Baskı altında senaryo yazmak oldukça güç olmalı, Allah yardımcıları olsun. Eylül ayının 11 inde gene, yine, yeniden bir Çarşamba gecesi ekranı yırtarak salonumuza konuk olmaya hazırlanıyor Muhteşem Yüzyıl.

Bu öyle bir geliş ki bomba gibi yepyeni, genç nesil oyuncuların sunumu ile tahtını kimselere bırakmayacağa benziyor. Aman bana sakın ‘’Vahide Perçin olmadı, Meryem Uzerli gelsin!’’ demeyin çünkü artık o köprünün altından epey bir bölüm aktı. Dolayısı ile aslında oyun gücü ile ekranı dolduran, görüntüsü ile hayranları doyurmayan Vahide Perçin, ‘’Hürrem Sultan’dır’’ bu böyle biline… Yok, efendim daha az görünecek, yok efendim daha oturaklı olacak, Meryem’in yerini dolduramaz diyenleri tarih sayfalarına davet edip Hürrem Sultan’ın hayatını okumaya davet ediyorum. Hoş benim yazılarımda da bulabilirsiniz, tabi isterseniz. Tarih sayfalarında şu aralıklar Hürrem Sultan (tarihte bir ilkdir) Şehzadeleri ile Kanuni arasında epey yol kat etmiştir. Haliyle de malum daha az görünebilir. Bir de evlat acısı yüreğini dağladığı içindir ki o eski işveli cilveli Hürrem’i bulamayacağız.

Yeni isimlerle Meryem Uzerli unutturulmaya çalışılmıyor, ‘’gün oldu, devran döndü!’’ durumu söz konusu. Artık şehzadeler büyüdü, hatta saraylara yeni kadın sultan adayları alındı, bir bölümü de doğurdu bile… Haliyle aynı oyuncularla Muhteşem Yüzyıl’a devam edilemezdi. Dolayısı ile de kadroya yepyeni oyuncular katılıyor. ‘’Meryem Uzerli'nin Muhteşem Yüzyıl'dan ayrılmasıyla dizi adeta kabuk değiştirmeye başladı’’ diyenlere de kulak asmayın. Yani Meryem Uzerli’yi unutturmak değil amaç, bu bir gereklilik.

11 Eylül startlı Muhteşem Yüzyıl’ın bitiş tarihi olarak da 26 Mart gösterilmekte. Umarım uzatırlar çünkü bu başarılı yapımı ‘’Unutulmaz Diziler Kervanı’’na katmayı pek istemiyorum doğrusu.

3 sezondur merakla beklenen aranan isimleri için oldukça titizlikle çalışıldı ve deneme çekimleri yapıldı ve elimize yeni ulaşan liste de şu hale dönüştü :

 SARP AKKAYA:“Suskunlar”ın Sarı'sı Sarp Akkaya da “Muhteşem Yüzyıl”a katılıyor.  Sarp Akkaya tarihte olmayan senaristlerin tatlı kurmacası ile can bulan bir karakteri yani Atmaca'yı canlandıracak.

ARAS BULUT İYNEMLİ:“Öyle Bir Geçer Zaman Ki”nin Mete'si, ‘’Mahmut ile Meryem’’in Mahmut’u Aras Bulut İynemli karşımıza bu sezon Şehzade Beyazıt rolü ile geliyor.

ENGİN ÖZTÜRK: ‘’2. Selim’’, ‘’Sarı Selim’’ ya da diğer adı ile ‘’Sarhoş Selim’’ rolünü “Fatmagül'ün Suçu Ne?” dizisinden tanıdığımız Engin Öztürk canlandıracak.

TOLGA SARITAŞ: “Sen de Gitme” dizisinden tanıdığımız Tolga Sarıtaş Kanuni’nin gözbebeği, ‘’Dünyayı taşıyan Atlas’’ı kambur oğlu Cihangir Sultan’ı canlandıracak.

 MERVE BOLUĞUR: Güzeller güzeli, entrikaları ile Hürrem Sultan’ı aratmayacak Nurbanu Sultan olarak da Merve Boluğur gelecek.4.sezonda dizide Şehzade Selim ile Nurbanu Sultan'ın aşkına büyük özen gösterilecek olmalı çünkü 2. Selim sadece içtiklerinden değil bir de Nurbanu Sultan’ın aşkından sarhoştu.

Biz de Muhteşem Yüzyıl’ın başarılı yapımı ve oyuncuları ile sarhoş olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Hayatta sarhoşluklarınızın aşktan olması dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..