Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '14

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl/ Canlar alınacak!

Muhteşem Yüzyıl/ Canlar alınacak!
 

İki aşık kadının savaşını izliyoruz


Uzun zamandır kara bulutlar dağılmadı Osmanlı’da, bu gece gene gün dönecek karanlığa, nefesler alınacak bedenlerden, sona doğru yaklaşırken dur durak bilmeden kana boyanıyor ekranlarımız.

“Muhteşem Yüzyıl – Yetkin Dikiciler / Kanuni Kara Ahmet Paşa’ya Verdiği Sözü Tutmadı! Damatlarını da İdam Etti” başlıklı yazımda Kara Ahmet Paşa’nın ekranlara gelmesi ile gitmesi bir olacağının haberini vermiştim.

Sonunda bu bölümde iki can alınacak bunlardan biri Kara Ahmet Paşa’yken bir diğeri de Huricihan Sultan olacak. Huricihan ile Nur Banu Sultanlar arasında çıkan kadın iktidarları savaşında galip ama eli kanlı Nur Banu çıkacak!

Finale doğru gidilirken kan revan içerisinde bölümlerle sarsılıyor seyirci. Huricihan ile Nur Banu Sultan’ın amansız mücadelesini birkaç bölümdür ekranlarda izliyoruz. Her iki Sultan da sevdiği erkeği kendi tarzında korumaya çalışıyor. Ama Nur Banu’nun Hürrem’in gelini olduğunu unutmamak lazım! Gerçek Nur Banu Sultan hakkında yazdığım yazıyı okuduysanız, aslında dizideki gibi Nur Banu, Sultan olmayı kendi seçmedi. Sultanlığa O’nu Hürrem yakıştırdı ve Şehzade Selim de çılgıncasına aşık oldu.

Nur Banu, dizide Sultan olmak için her yolu denedi ve Şehzade Selim’in güvenini kazandı. Bu karakter örüntüsünün içerisinde can bulan Nur Banu, haliyle de Huricihan’ın hedeflediği yolda ilerlemesine engel olmasını istemeyecektir. Kazaen de olsa Huricihan’ın kanı Nur Banu’nun eline bulaşacak.

Huricihan’ın  ( Burcu Özberk)  veda etmesi ile kulislerde Yasemin Allen’in ismi söylenmeye başlamıştı. Yasemin Allen’in dizide Fatma Sultan olarak girişini izleyeceğimiz söyleniyor. Bu Fatma Başka Fatma!

Şehzade Bayezid’in büyük aşkı Fatma Sultan olarak karşımıza gelecek sanırım! “Muhteşem Yüzyıl, Muhteşem Hatalarla Devam Ediyor (2)” başlıklı yazımda Şehzadenin büyük aşkı Fatma Sultan’ı anlatmıştım. Senaristlerimiz bu aşka sırtlarını dönemeden devam edecek sanırım! Benim için Muhteşem Yüzyıl ekranda başarılı masalcılık yapılan dizilerden biri belki de tek! Ara sıra izleyicileri ekranlara bağlayabilmek için eklemeler ve abartmalar olacaktır. Ne de olsa belgesel seyretmiyoruz.

Yasemin Allen’in diziye katılması ile hem dillere destan bir aşk izleyeceğiz, hem de göz detoksuna devam edeceğiz demektir. Yasemin Allen’in oyunculuğunu çok beğeniyorum. Muhteşem masalları ile devam eden dizi gene muhteşem cast seçimi yapmış olacak.

Unutmamak lazım ki şu anda zikrettiğim isim ve hikaye kulislerde konuşulanlar, ama kim gelirse gelsin gene iyi bir seçim ve güzel bir masalla gelecek. İzleyenlerin aşkla seyrettiği Muhteşem Yüzyıl final yapınca ne olacak bizim halimiz, yerine ne seveceğiz?

Hayatta aşklarınızın bitmemesi dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..