Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl/ Derin Devlet ve Özge Ulusoy

Muhteşem Yüzyıl/ Derin Devlet ve Özge Ulusoy
 

Artık farkına varmayanlar da günümüz siyaseti sayesinde derin devlet, paralel devlet, yandaş, öteki v.b. kavramların farkına vardı. Muhteşem Yüzyıl’da da bir derin devlet politikası sürüp duruyor. Şimdi bu derin devlet rüzgarının kasırgaya dönüşme aşamasındayız ve Kanuni’ye suikast düzenlenir (mi?).

Araştırmalarımda bu suikastın esamesine ulaşamadım söylemeden etmeyeyim dedim!

Önce Şahzade Elkas Mirza (ö-1550) ölecek, sonra da Şehzade Mustafa hayata gözlerini kapatacak. Şehzade Mustafa’dan sonra Piri Reis’in de idamına gerekçe olarak senaristler derin devlet politikasını yazmışlar belli ki… Piri Reis 1554 yılında Kahire’de idam edilir.

Bu akşam yayına gelecek bölümde hem suikast yayına gelecek. Sadece de yayına suikast gelmeyecek, her röportajında “Muhteşem Yüzyıl’da oynamak isterim” diyen Özge Ulusoy da ekrana gelecek.

Özge Ulusoy, güzelliğiyle dikkatleri çeken Lehistan Prensesi Anna rolünü oynayacak. Ulusoy, Selim'e olan yakınlığı ile Nurbanu'yu çıldırtacak. Lehistan Prensesi Anna sarayı birbirine katacak! Aslında Lehistan prensesinin saraya gelişinde ki mana da Hürrem’in bu ülke imparatoru ile mektuplarının bulunmasındandır. Bir şekilde konuyu oraya getirirken haklı olarak sebep bulmak lazımdı, çünkü tarihçiler bu mektupların başlangıcına ait tarih düşmemişler. Senaristler de çözümü demek ki Lehistan Prensesi Anna’yı saraya getirerek girizgah etmeyi uygun buldular.
Prensesin gelişinin asıl sebebi başkadır!

Şehzade Mustafa ve  Şehzade Bayezit, devleti birlikte yönetmek için anlaşma yapacaklar ki bu da daha sonra Şehzade Beyazit’in idamına da sebep olarak senaryoya eklenmiştir.. Mustafa kardeşkanı dökmeyeceğine, Bayezit da abisi tahta çıktığında yanında olacağına dair söz verir. Bu anlaşmayı öğrenen Hürrem, Selim’i desteklemeye karar verir. Bunu öğrenen Hürrem gözünü Selim' e çeviriyor. Süleyman, tüm ordunun gözü önünde hastalığın pençesine düşüyor!

Hürrem Şehzade Selim’i destekler!
Tahta çıkmak isteyen Selim, bunu yalnız başaramayacağının farkındadır. Annesinin desteğini arkasına almak için uğraşırken, bir yandan Sokollu'ya yanaşır. Sokollu’nun Selim tahta çıktığında İmparatorluğu yöneten güç olasının ilk yolu da bu hikayeye bağlanacaktır. Hürrem oğlundaki değişimi şaşkınlıkla izlemektedir.

Ne de olsa bu bir dizi… Unutmayalım ama “nasıl olsa dizi çekiyoruz” diye de senaristlerin tamamen kendi hayal dünyasına kapılmadan senaryoları yazmaları gerekir diye düşünüyorum. Tabi herkes kendi kulvarına baksın, baksın da… El-insaf demeden diziyi seyretmeyi özledim doğrusu!

Hayatta özlemleriniz olmadan yaşamanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..