Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '14

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl, Muhteşem Yapım!

Muhteşem Yüzyıl, Muhteşem Yapım!
 

Türkiye'nin medar-ı ifteharı olarak dünyayı ele geçiren dizi gerçekten adına yakışır nitelikte "Muhteşem" olduğunu göstermeye devam ediyor. Muhteşem Yüzyıl'ın "Gizli Dünyası" adı ile ekranlara gelen kamera arkası ve gizli kahramanlarının çalışmalarını gözler önüne seren belgeseli izliyorsanız, dizinin aslında en aza adı kadar muhteşem olduğunu fark etmişsinizdir. "Aman canım ne var bunda, yabancılar bunu hep yapıyor!" diyeniniz varsa aradaki farkın her hafta ekrana gelen bir dizi olduğunu hatırlatmak isterim. Bir sinema filminin ön hazırlığı bittikten sonra çekimi hiç de o kadar uzun sürmez ve duruma göre 20 günden 3 aya kadar bir sürede çekilir, 2 saat izlersiniz gider. Oysa her hafta saatlerce ekranda arz-ı endam eden Muhteşem Yüzyıl, bir filim süresince yayında kalıyor, üstelik her hafta film kalitesinde ve titizliğinde ayrıca da 3,5 senedir ekranlarda tahtında oturuyor. Hakikaten büyük başarı ve adına yakışır Muhteşemliğe sahip.

Artık sona doğru yaklaşıyoruz, dizi ekranlara veda edecek! "Yerine sevemem" diyeceğim kalitedeki dizinin sona gidişi beni üzüyor ve "acaba yine bu kadar büyük, büyüleyici bir yapım görebilir miyiz?" sorusu aklımın dehlizlerinde geziniyor. Umarım Muhteşem Yüzyıl gibi başarılı yapımlar ekranda yerini alır. Bu tarz diziler paranın gücü yanı sıra, yüreğin de gücünü ve özveriyi işaret ediyor.

Bu akşam ile birlikte Bayazid hızla sonunu hazırlıyor! http://blog.milliyet.com.tr/muhtesem-yuzyil--sehzade-bayezid-sonunu-hazirliyor--gercek-sehzade-bayezid/Blog/?BlogNo=452716 Şehzade Bayezid'in gerçek öyküsünü paylaştığım yazıma da ulaşabilirsiniz. Acı sona dört nala giden şehzade tarihte ne kadar haklıydı, ne kadar suçluydu, eğer tahta geçse ne olurdu sorularımızın cevabını asla veremeyiz. Çünkü yaşanmış ve acı bitmiş tarihe gidip yeni bir akıl yüklemenin anlamı yoktur, ancak gönlümüzün şehzadesini seçebiliriz! Diziye hala kızmanın da bir alemi yok adı üstünde bu bir belgesel değil, dizi! Entrikası olacak, aşkı, acısı olacak ki izleyenler de ekranda yayın saatinde koltuklarına kurulup, seyretsinler. Muhteşem Yüzyıl "Son Dem" ne kadar son derse desin, izleyenlerin aklında ve gönlünde hiç bir zaman son bulmayacaktır, hep hafızalardaki yerini koruyacaktır..

Hayatta hafızalardaki yerinizi her daim korumanız  dileği ile...  

 

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..