Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '12

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl’a poşete girdi! Diziye Ramazan geldi!

Muhteşem Yüzyıl’a poşete girdi! Diziye Ramazan geldi!
 

Muhteşem Yüzyıl'a Deniz Çakır geliyor(?)


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileri sonrası ‘’bakalım ne olacak?’’diye izleyen, izlemeyen bütün gözler Muhteşem Yüzyıl'a çevrildi. Başbakan Erdoğan'ın ‘’Bizim öyle bir ecdadımız yok’’demesinin ardından Kanuni Sultan Süleyman döneminin anlatıldığı Muhteşem Yüzyıl dizisindeki edepli tavırlar dikkatlerden kaçmıyor.  O gün bu gündür dizide Kanuni ile Firuze'nin öpüşme sahneleri başta olmak üzere her sahne sansürlenmeye başladı.

Uzun zamandır tartışılan ve hakkında yayından kaldırılacağına dair yorumların dahi yapıldığı dizideki değişiklikler her geçen hafta biraz daha abartılarak ekrana geliyor. Hürrem'im birdenbire kapandı, namaza durdu. Aslında Ebu-s Suud Efendi ile başlayan bu değişimi biraz da yayından kalkma korkusu ile senaristler daha da abarttılar. Sanat yönetmenleri kostümlere müdahale ediyor ve Muhteşem Yüzyıl komple kapanıyor.

Muhteşem Yüzyıl'daki değişiklik süreci haliyle dün akşam yayınlanan bölümde de devam etti. Dekolteli kıyafetleri ile haremde cirit atıp, giysileri ile birbiriyle yarışan, dekoltelerini açtıkça açan harem kadınları harem içi hesaplamalarını bitiremedi.  Bu arada diziye aniden Ramazan ayının getirilmesi dikkat çekti.  Aslında geçen hafta meydanlarda çığırtkanlar giysi ve Ramazan uyarılarını yapmıştı. Şaşıracak bir şey yok hali ile bu hafta Ramazan ayı geldi. Haremde siyah-beyaz filmler tadında espriler içerisinde Saray mutfağına da Ramazan geldi. Yılların yok edemediği kıdemli aşçı Necdet Tosun’u (nurlar içerisinde yatsın) seyrediyorum sandım.

Efendim bu Ramazan boşu boşuna gelmedi. Çünkü Pargalı İbrahim Paşa Ramazan ayında iftar yemeği sonrası öldürülecek. Esas mevzu oraya geldi de herkes Ramazanı Başbakan nedeni ile getirdiklerinin dedikodusunu yapıyor. (Pargalı yazımda yazmıştım) ama asıl Başbakan’dan çekinip iftar sonrası öldürülmeyebilir Pargalı. Ne de olsa ecdadımıza yakışan bir tarih yazmak zorundayız!

Bu arada haber eskidiği için yeniden açıklayayım Aslıhan Gürbüz sözleşmeye imza atarken vazgeçti. Sözleşmede ne gibi bir istenmeyen durum Aslıhan Gürbüz’ün karşısına kondu bilinmez! Ama yerine hiç vakit kaybetmeden bir isim bulundu; Deniz Çakır. Deniz Çakır aklımızda daha çok Ferhunde tiplemesi ile kaldı. Rolü üzerinden sıyırmak istedikçe izleyici bir daha, bir daha Ferhunde’yi giydir Deniz Çakır’a. Bakalım bu rol ile Ferhunde’yi rafa kaldırabilecek mi?

Kesin karar verilememiş ki dizide Hatice Sultan, Kanuni’ye‘’1-2 hafta sonra kızkardeşimiz gelecek’’ muştusunu buyurdu. Şifreler dizinin içerisinde aslında, artık seyircisini haberdar eden gelişmeler ile karşımızda ‘’Muhteşem Yüzyıl’’. Şimdilik haber bu kadar! Her an bir değişiklik olabilir ve ben de yazabilirim!

Hayatta istediklerinizi yazmanız dileği ile…

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..