Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '13

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl’da Hürrem’in suikast girişimi

Muhteşem Yüzyıl’da Hürrem’in suikast girişimi
 

Nerden nereye


Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli geçen pazar akşamı apar topar gittiği Almanya'da sessizliğe büründü. Öyle bir sessizlik ki geceden ıssız…

Yapımcısıyla restleşerek soluğu Berlin'de alan Uzerli dizideki arkadaşlarıyla da irtibatını kesti. Yoksa Türkiye’deki kariyerinin dünyaya açılan pencere olduğunu unuttu mu? Telefonlara babası Hüseyin Uzerli cevap veriyormuş. Oyuncunun, İstanbul'a dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor. Baba ‘’Meryem tedavi görüyor. Ne zaman iyileşir bilmiyorum" dediği öğrenildi.

Büyük şok yaşayan yapım şirketi dizi kasetini Star TV’ye veremeyen ekip şimdi tanıtımları dönen 100. bölümü önümüzdeki çarşambaya yetiştirmeye çalışıyor. Eksik sahneleri olan bölümün montajda toparlanıp yayına hazır hale getirmeyi planlıyor.

Şimdi bize ne olacak? Biz ne yapacağız? Muhteşem seyredemeyecek miyiz?

Herkesin merakla beklediği ‘’Hürrem Sultan’a ne oldu?’’ sorusunun cevabı geldi! Yapımcısıyla restleşerek, giden Meryem Uzerli'nin dönmeme ihtimaline karşılık ikinci bir senaryo hazır edildi. Hürrem Sultan’ın gerçek tarihte olduğu gibi Şehzade Mehmet ile sancağa çıkacağı söyleniyor. Fakat unutulan bir şey var ki Hürrem diğer Sultanlar gibi gittiği yerde kalmamış, sık sık Kanuni’nin dizinin dibine İstanbul’a gelip, koskoca hükümdarı idare etmeyi ihmal etmemiştir. Bu konu ile ilgili ‘’Hürrem Sultan’’ yazımdan bilgilenebilirsiniz. Yani illa ki Hürrem’e ihtiyaç var! Bir Hürrem bulunmalı gerekirse…

Muhteşem Yüzyıl 'da oynayan Meryem Uzerli aldığı parayı az bulup yeni bir anlaşma yaptırmıştı. Zammın ardında da acilen ‘’Tükenmişlik Sendromuna’’ yakalandı, bence Hürrem’i oynamayı kanıksamış olan Meryem Uzerli istediği parayı alamayınca da B planı uyguladı. Hem kendi oyunculuk geleceğini hem de dizinin geleceğini zor durumda bıraktı!

Sadece Tims Yapım değil, rol arkadaşları da dizinin geleceği hakkında endişelerini sürdürüyor. Halit Ergenç ekip arkadaşlarını “Yapımcımız Timur Savcı, Meryem’i her gün arayıp soruyor. Geriye 3 bölüm kaldı. Bir yolunu bulup bitireceğiz” sözleriyle sakinleştirdi. Timur Savcı dün sabah ekibiyle toplantı yaptı. “Meryem’i döndürmeye çalışıyorum. Gelmezse B planı yaparız. Yeni bir Hürrem buluruz” dedi.

Bu gün Vatan Gazetesi haberinegöre; yapım şirketi TİMS ise her türlü olumsuzluğa karşılık önlemini şimdiden aldı. Meryem Uzerli'nin dönmeme ihtimaline karşılık ikinci bir senaryo hazır edildi. Uzerli dönmezse Hürrem Sultan senaryo gereği oğlu Şehzade Mehmet ile Amasya sancağına gönderilecek ve 3 bölüm sonra da sezon finaline gidilecek. Yapım şirketinin yeni sezon içinse Hürrem Sultan'ı canlandıracak başka bir oyuncu arayışı içine gireceği öne sürüldü.

Bildiğimiz gibi senaryo gereği Kanuni ve Hürrem eşit rol ağırlığına sahip. Hatta çoğu yerde Hürrem entrikaları sebebi ile Kanuni’yi gelip-geçiyor. Haliyle de birileri Meryem Uzerli’yi para konusunda dolduruşa getiriyor. Bekli de kendisidir dolduran… Bazen kendi bile bol bol doldurup ‘’Neydim Ne oldum?’’ u aklına bile getirmiyor.

Kendi kendine ‘’ben olmazsam dizi izlenmez’’ düşüncesine kapılmış olmalı ki; "Çok çalışıp az kazanıyorum" diyen Meryem Uzerli diziden haftalık (30 bin TL) kazandığını, birçok giderinin de yapım şirketi tarafından karşılandığını unuttu sanırım. Aslında ‘’astarı yüzünden pahalıya gelen’’ Meryem Uzerli, dizide Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç kadar almak istiyor. Ergenç, bölüm başına 65 bin TL kazanıyor, ev masraflarını kendi karşılıyor ve hiçbir projede çalışmıyor, reklamda yer almıyor. Yurtdışı gelirlerden aldığı komisyonla haftalığının 80 bin TL ye ulaştığı sanılıyor.

Fanların istediği ve tepkisi ile ‘’nasıl olsa geri döneceğim, dönmesem de artık dünyada tanınan bir yıldızım’’ diye düşünüyorsa bence yanılıyor! ‘’Dünya starı olmak iş disiplini ister!’’ böyle işini bırakıp gitmez! Anlaşma gereği eğer işini bırakıp giderse verilecek cezayı ödemeyi de göze alır, ülke değiştirmeye kalkmaz! Demek ki ya Türkiye ile işi bitti bir başka ülke prodüksiyonuna göz kırpıyor ya da kendinin vazgeçilmez olduğunu düşünüyor.

Ekran sektöründe ilk bu sendroma yakalanan da Meryem Uzerli değil! Unuttuğunuz şu ki; Dağhan Külegeç de aynı sebepten Kavak Yelleri’nden ayrıldı. Ama ayrılmadan önce birkaç bölüm devam etti ve projede ‘’Efe’’ karakteri öldürüldü. Dağhan Külegeç de kendini nadasa çekti. İşte bu profesyonellik!

Tükenmişlik Sendromu, bazı sektör çalışanları tarafından kendi keyfi bahaneleri olarak karşımıza çıkmaya başladı, sorumluluk tüketildi… Madem şikayetçisiniz, o zaman da kırıp dizinizi evde oturun! Sizi kimse silah zoru ile ekrana çıkartmıyor. Bu sizin seçiminiz ve başarılı olmak için disiplin, sorumluluk gerekir…

Ama sevgili Meryem unutma ki Muhteşem Yüzyıl’ı nasıl yüz üstü bırakıp gittiğin artık herkes tarafından biliniyor ve profiline de eklenecek. Seninle çalışmak isteyen yapım şirketleri de kendilerini ve projelerini riske atmamak adına seninle çalışmaz. Ayrıca bu gün aldığım bir mesaja göre bu notu eklemeden de geçemeyeceğim bir işçi kardeşim şunu söylemiş: ‘’ biz taşeron işçiler olarak bin TL karşılığı Kanuni’nin babasını da Hürrem’in dedesini de oynarız!’’. İşte Türkiye gerçeği …Burada insanlar çoğu zaman aç uyuyor! Belki sen Almanya’da aç uyumadın hiç, ama burada gördüğün itibarı da hiçbir yerde görmedin ve göremeyeceksin! Bir de son bir rica Meryem Uzerli Vikipedia’yı bir oku! Bakalım kime ne borçlusun? Buna söylenecek söz ancak nalıncı keseri gibi ‘’Rabbena hep bana!’’ olmaz, ‘’nankörlük etme!’’ olacaktır.  Sorun haksa daha fazla hakkı yenenleri görüyorum bu sektörde de…

Hayatta hak ettiklerimizle yaşamak dileği ile…

www.televizyongazetesi.com
eceer6@gmail.com
https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459?fref=ts

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..