Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Muhteşem Yüzyıl dizisi...

Muhteşem Yüzyıl dizisi...
 

Demokrasi: Tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir. 

Literatüre bakıldığında “İleri Demokrasi” diye bir kavram yok. 

Demokrasi genellikle devlet yönetim biçimi olarak değerlendirilmesine rağmen, üniversiteler, işçi ve işveren organizasyonları ve bazı diğer sivil kurum ve kuruluşlar da demokrasi ile yönetilebilirler. 

Ancak bizdeki uygulama çok farklı! 

Örneğin Üniversitelerimize YÖK Başkanı bir genelge gönderiyor, tüm yasalar, anayasa hiçe sayılabiliyor. Üniversite rektörü, üniversitesinde öğrenim gören gençlere ancak kendisinin bazı görev ve yetki verebileceğini, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin bir anlamı olmadığını, kendi talimat ve emirlerine uymayanların kimliklerini toplayarak, üniversiteden atabileceğini söylüyor. 

Bizde demokrasi yandaşlar için! O da göstermelik. Örneğin; Cumhurbaşkanı üniversite öğrencilerini, Çankaya Sofrasına davet ediyor. Öğrencilerin sorunlarını tartışmaya, anlatmaya gelen öğrenciler Çankaya Köşküne gelirken Jaguar’la geliyor. Sorunları olduğunu söyleyen öğrenciler ise aralarında taksi parası toplayıp köşke geliyorlar, ancak Cumhurbaşkanı yerine, Genel Sekreter Mustafa İsen ile görüşebiliyorlar. Oysa özel seçilmiş öğrenciler o sırada Cumhurbaşkanlığı sofrasında keyif çatmaktalar. 

Bu neye benziyor biliyor musunuz? Tıpkı iktidar partisi ile İşveren’in anlaşarak, asgari ücreti tespit etmesine benziyor! Hatırlayanlar bilir, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan işçi temsilcileri çekilince, hükümet ve işveren kendi arasında anlaşarak asgari ücreti hemen belirlemişlerdi. 

Demokrasimiz ileri olduğu için üretecek, geçinecek işçinin alacağı ücret hakkında söz söyleme hakkı yok! Olsa bile gücü yok! 

‘İleri demokrasi’ye geçen ülkemizde ODTÜ öğrencileri, İktidar partisine isteklerini iletmek için harekete geçiyorlar, karşılarına çıkan polis, biber gazi, tazyikli su ve coplarla, öğrencilere ‘İleri Demokrasi’nin gereğini yapıyorlar! 

Demokrasimiz öylesine ilerledi ki! Her türlü terör örgütü üyesi korunup kollanırken, ülkesini seven, iktidar partisine muhalif olan herkes belli adreslerde toplanıp, topluma zararsız(!) hale getiriliyorlar. 

‘İleri Demokrasi’nin en önemli unsurlarından olan Adli Tıp Kurumu, Hizbullah davasında kendisine gönderilen dosyaya beş yıl cevap vermeyerek, yargılamanın zamanında bitmemesine katkı yapıyor! (Yargıtay Başkanının açıklamaları bunu gösteriyor.) 

Demokrasimiz öylesine ilerledi ki! Yerel yargıçların dosyayı ne zaman Yargıtay’a gönderdiklerinin önemi yok! Önemli olan dosyanın o anda Yargıtay’da bulunması. Sonuç itibarı ile yargıya sekte vuran Yargıtay! 

‘İleri Demokrasi’mizde, güvenlik güçlerine silah sıkanlar, canlarını alanlar, ülkeyi bölmeye çalışanlar, insanları acımasızca katledenler dışarıda serbest gezerken, iktidarı eleştirdi diye öğrencilere 15 er ay hapis cezası verilip, Bakan’a değmeyen yumurta için 2 yıl hapis cezası istemi ile dava açılabiliyor! 

‘İleri Demokrasi’mizin en önemli göstergelerinden birisi de, Mecliste görüşülen yeni RTÜK yasasında kabul edilen bir madde ile Sayın Başbakan’a televizyonları kapatma yetkisinin verilmesi! İktidarın işine gelmeyen her türlü yayın yasaklanıp, yayını yapan kanal anında kapanabilir. Bu yetkiyi verenler, malum harita olayındaki alkışçılar! 

Benim aklıma şöyle bir soru takılıyor. Acaba bu kadar yetki Osmanlı Padişahlarında var mıydı? Gerçi yeni yayına giren Muhteşem Yüzyıl isimli dizi yayında kalabilirse, padişahın yetkilerini öğreniriz! 

Demokrasimizin ileriliğinden bahsetmeye devam edelim. Bir iktidar düşünün 8 yıldan fazladır iş başında. Ancak halen mağdur! 

Halen televizyonda gösterilen dizilerle uğraşıp, ülke sorunlarını görmezden geliyorlar. 

Sahi iktidar partisinin bu mağduriyeti ne zaman bitip, sıra bizim mağduriyetimizin giderilmesine gelecek? 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..