Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem yüzyıl dizisi ile aldatılıyoruz…

Muhteşem yüzyıl dizisi ile aldatılıyoruz…
 

Biliyorsunuz, Osmanlı saraylarındaki en parlak devirlerin entrikalarını konu eden bir dizimiz var. Muhteşem Yüzyıl. O dizide zaman zaman birçok özensizlikler umursamazlıklar gördük.

Örneğin Hatice sultanın kostümündeki fermuar örneği birçok özensizliğe şahit olduk. Ama bu sefer ortaya çıkan durum hiç de öyle hafife alınacak cinsten değil. Öyle ki, doğrudan doğruya tüm senaryo çöpe gitmelidir.   Hoş gitmesine gider de, bakalım birileri çıkıp ta hesap verir mi?

“PARGALI KANUNİ'NİN ENİŞTESİ DEĞİLMİŞ

Bu bilgi Türk Tarih Kurumu'nun (TTK) kurucularından ve on ciltlik Osmanlı Tarihi'nin yazarı Ord. Prof. İsmail Hakkı Uzunçarşılı'ya ait. Uzunçarşılı, TTK'nın resmi dergisi Belleten'in 114. sayısında, Pargalı İbrahim Paşa'nın padişah damadı olmadığını yazıyor. Zaman'ın haberine göre: Uzunçarşılı, Pargalı İbrahim'in eşinin, Hatice Sultan değil Muhsine adında saray soylu olmayan bir hanım olduğunu belgeleriyle açıklıyor. Yazar, Hatice Sultan'ın İbrahim Paşa ile değil, İskender Paşa ile evli olduğunu da belirtiyor.” İsmail Hakkı Uzunçarşılı, bu bilgiyi İbrahim Paşa'nın eşine gönderdiği ve Topkapı Sarayı arşivinde bulunan mektuplarla da destekliyor.

Bence asıl önemli olan televizyon seyircisine duyulan saygıdır. İşe gösterilen özendir.  Yok, bizden bu kadar, işinize gelirse diyorsanız mesele yok.

Geniş bilgi için, http://magazin.milliyet.com.tr/muhtesem-hata-senaryo-bastan-yazilabilir-/magazin/magazindetay/01.02.2012/1496619/default.htm  adresine gidebilirsiniz.
İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..