Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Muhteşem Yüzyıl hakkında suç duyurusu...

Muhteşem Yüzyıl hakkında suç duyurusu...
 

Muhteşem Yüzyıl’Belgeseli(!)yle yatıp, dizisiyle uyanıyoruz!

Sayın Başbakan Atalarını yanlış tanıttığı için yargıçları göreve çağırdı ya; yargıçlar her hangi bir şikâyet olmadığı gerekçesiyle harekete geçmediğini anlayan ve Başbakan’a yardımcı olmak isteyen bir vatandaşımız, hemen harekete geçirip, uyuyan(!) yargıyı uyandırmak için hazırladığı şikâyet dilekçesini ilgililerle veriverdi.

Bunun anlamı; Muhteşem Yüzyıl dizisi üzerinden gündeme gelmektir!

Önce diziyi kim şikâyet etmiş ona bakalım.

Konya'da bir turizmci, “tarihi değerlerimizle alay edildiği” gerekçesiyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin yönetmenleri hakkında soruşturma açılması ve dizinin yayından kaldırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. 

İyi ki derhal tutuklanıp, Silviri’ye gönderilmesini istememiş!

Turizmci Ömer Faruk Bildirici, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere hazırladığı dilekçeyi, Konya Adliyesi'ndeki Savcılık Kalemine vermiş. 

Dilekçesinde; Yağmur ve Durul Taylan'ın yönettiği “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde, oyuncuların üstlendikleri rollerin “tarihimizi aşağılayıcı olduğunu” savunan Turizmci, şu ifadelere yer vermiş: “O dönem yaşanmamış olayları olmuş gibi göstermekte ve taklit ettikleri Kanuni Sultan Süleyman gibi önemli bir şahsiyeti karalamak suretiyle topluma yanlış tanıtarak, tarihi değerlerimizi ayaklar altına almaktadırlar.” 

Mübarek! Sanki turizmci değil, tarih profesörü!

Şikâyet olunca elbette suçlamada olması lazım!

Turizmci dilekçede, diziyi izleyen kızının kendisine; “Osmanlı tarihi okulda başka, dizide başka anlatılıyor, hangisi doğru?” diye soruyormuş!

Bu güne kadar kızı tarih hakkında soru sormayan turizmcimiz, Sayın Başbakan’ın belgesel(!) hakkında söylediklerinden sonra sormaya başlamış!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı son açıklamalar sonrasında ise dizinin “yalandan ibaret olduğunu” anladığını ifade eden Turizmci, “Halkı aldatmak için kurgulanan söz konusu dizinin yönetmenleri hakkında soruşturma açılması ve dizinin yayından kaldırılmasını saygılarımla sayın savcılığınıza arz ve talep ederim” ifadelerini kullanarak, Başbakan’a selam göndermiş!

Ömer Faruk Bildirici, Konya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, duyarlı bir vatandaş örneği sergilemek adına dizinin yayından kaldırılması ve yönetmenleri hakkında soruşturma açılması için suç duyurusunda bulunduğunu söyleyerek, dizi üzerinden kendi reklamını da yapmış! 

Bu dizide şanlı Osmanlı tarihimize atılmış olan bir iftira var, yalan var. Tarihi değerlerimize sahip çıkma adına suç duyurusunda bulunmak zorunda hissettim kendimi” diyerek, ne kadar duyarlı, tarihine bağımlı(!) bir vatandaş olduğunu herkese göstermiş. Yalnız bu turizmcinin hukuk bilgisi olmadığı için, bu konuda kamuoyundan ve hukukçulardan destek istemiş.

Bende bu vatandaşa yardım amacıyla, kıt hukuk bilgimle faydalı olmak için bu yazıyı kaleme alayım dedim.

Ey Turizmci kardeş, senin televizyonun kumandası yok mu?

Madem bu kurgu yalan, dolan o zaman niye izliyorsun? Veya kızına, eşine dostuna niye izletiyorsun?

Osmanlı’da Saray, harem yok muydu?

Sultan Süleyman 8 çocuğu at sırtında mı yaptı?

O dönemin Saray Entrikaları hala devam etmiyor mu?

Ülke gündemine gelmek istiyorsan, mesleğini daha düzgün yap ve ülkeye getirdiğin turistlerle gündeme gel!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..