Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '12

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem’ine tavsiyeler

Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem’ine tavsiyeler
 

Hürrem Sultan


Sevgili Muhteşem Yüzyıl dizisinin Hürrem’i,

Güzel kadınsın, hoş kadınsın, akıllı bir kadın da sayılırsın fakat yanlışsın! Aslında senin bir kabahatin yok tabii, kabahat senin repliklerini yazanda! Neden diyecek olursan sevgili Hürrem’ciğim, biz biliyoruz ki sen tarihin en kuvvetli, en zeki, en yetenekli hatunlarından birisin ve bu nedenle de koskoca dünyaya hükmeden Kanuni Sultan Süleyman ile dillere destan bir aşk yaşamışsınız. O Kanuni ki yapılamaz denileni yapmış sana nikah kıymış ve sen ölene kadar da başka bir kadına gözünün ucuyla bile bakmamış. Fakat gel gör ki bizim reyting meraklısı dizi yapımcıları bu durumu sıkıcı bulmuş olacaklar ki Muhteşem Yüzyıl adıyla yayımlanan dizide senin karşına habire yeni hatun getiriyorlar. Malum, biraz sabun köpüğü olacak ki heyecan olsun. Her neyse, demem o ki gerçek Haseki Hürrem Sultan’a değil dizide gösterilen Hürrem’edir bu yazı!

Bak Hürrem’ciğim, 66.bölüm itibariyle net bir şekilde Sülümanı’nı kaybetmiş durumdasın. Evet biz de biliyoruz gerçekte Firuze diye bir hatuna şiir okumadı ancak dizi ve reyting icabı böyle bir durum söz konusu. Şimdi eski sevgilini geri kazanma zamanıdır. Öncelikle otur düşün nerede hata yaptığını bul. Bize gösterildiği kadarıyla Süleyman sana fena kızgın ve aslında hayal kırıklığına uğramış durumda. Mahidevran’ı azledip Harem’in yetkilerini sana verdiğinde ilk icraatının çok düşkün olduğu Validesinin dairesine geçmek olduğunu görünce çok hayal kırıklığına uğradı adamcağız. Sen Hatice Sultan’a güç gösterisi yapacağım diye daireye apar topar geçeceğine önce tatlı tatlı ikna etseydin ya canının sultanını. Hayır birkaç ay önce kendin engelledin Mahidevran’ı, daireye geçince asıl niyetini açık ettin tabii. Velhasıl kırdın kalbini adamın, artık nasıl düzeltirsin bilmem.

 

Mor mendili kapan cariyeyi aradın bütün bölüm fellik fellik. Kimseye faydası dokunmamış olan Gülşah akıllısı da tuttu yanlış cariyeyi getirdi. Ne yapacaksın? Prenses’e ne yaptığını bilemedik ama Sülüman boğazına yapışarak tepki göstermişti hatırlarsan. Herhalde bu defa da aynı hataya düşmezsin. Mahidevran gibi olmayacağım deyip deyip ondan beter hale geliyorsun dikkatini çekerim!

 

Şimdi ben senin yerinde olsam evvela o daireyi kendi isteğimle boşaltırım. Bunu gidip Süleyman’a da söylemem. Kendisi nasıl olsa öğrenecektir. Artık olan oldu, Hünkar koynuna ve kalbine başka bir kadını aldı. Şimdi kedi gibi miyavlamak onu kendinden daha da uzaklaştırmana neden olacaktır. Senin nikahlı karısı değil misin? Eğme başını biraz gururlu ol. O kadar yıllık aşk bir kıytırık cariyenin gülüşüyle yıkılacak değil ya. Panikleme. Gerçi fragmanı izledim az önce yalvarmaya başlamışsın Sülüman’a. Neyse biz devam edelim.

 

Hemcinslerimin huyudur, kendilerini terk eden eski sevgililerine ya da kocalarına ağlayıp yalvarınca her şey düzelecek sanırlar. Hürrem’cim işin aslı öyle değil. Yüzünü göremiyorum, sesini duyamıyorum, per perişan oldum dersen Sülüman için kıymetin kalmaz. Daireden çık, çekil bakalım bir kendi içine, Sülüman’a uğrama, yanına gitme, o seni görmek istediğinde de uzak davran hiç umurunda değilmiş gibi davran bak neler oluyor!

 

Bizim devrin Hürrem’i olduğuna göre internete de girebiliyorsundur değil mi Hürrem’ciğim? O vakit şuraya bir göz at derim ben, Sülüman’ı geri almanın yolunu yordamını öğren, bu gidişat pek iyi değil zira! 

 
Toplam blog
: 32
: 27118
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

“Le Bruyere, bir yerlerde, ‘yalnız olmamak gibi büyük bir mutsuzluk!’ der. Kendi kendilerine katl..