Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '13

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl Kan saçmaya geliyor!

Muhteşem Yüzyıl Kan saçmaya geliyor!
 

Kadrosunun ihtişamı göz kamaştırıyor!


Çekildi palalar, kiminin boynu ilmiğe değdi ve kan saçarak 4. Sezonu ile Muhteşem Yüzyıl- Son Dem yüreğimize de acı sıçratarak ekranlarımızda can bulmaya geliyor! 46 yıllık hükümdarlığı süresince Osmanlı topraklarını en geniş sınırlarına ulaştıran, sınırları kıtalara ulaşan cihan imparatorluğunu yöneten Kanuni Sultan Süleyman’ın muhteşem yıllarını ve Hürrem Sultan’a olan büyük aşkını anlatan Muhteşem Yüzyıl 4. Sezon ve son sezonunda bizlerle buluşacak. Batı’ya İstanbul Antlaşmasıyla egemenliğini kabul ettiren, Doğu’da ise doğal sınırlarına ulaşan ve ekonomik anlamda da güçlenen Osmanlı’nın artık en önemli gündemi taht kavgalarıdır.

Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını ve Hürrem’e duyduğu aşkı anlatan dizinin kadrosuna Hürrem olarak Meryem Uzerli’nin yerine diziye Vahide Perçin’in geldi ki bunun yanı sıra Aras Bulut İynemli, Merve Boluğur, Engin Öztürk, Meltem Cumbul, Berrak Tüzünataç, Goncagül Sunar ve Sarp Akkaya gibi isimler dahil olduğunu duymayanınız kalmamıştır. Dizide Kanuni’nin Şehzade Mehmet’in ölümünden sonra boş kalan taht sancağı Manisa’ya hangi şehzadeyi göndereceği merakla bekleniyor. İmparatorluğun bu zirve yıllarında şehzadeler arasındaki taht kavgaları gitgide ateşlenirken; Hürrem’in oyunları hızla zirveye çıkıyor, Mah-i Devran evlat acısının verdiği sanrılarla kıvranırken, Rüstem Paşa oyununa oyunlar ekliyor, Mihrimah Sultan annesini aratmazken, Nur Banu, Hürrem’e yakışır hırsta bir gelin oluyor, bu arada olan Şehzadelere olacak ve birbir hem ekrana hem tarihe nice acılarla karışıp, kaybolacak.
 Muhteşem Yüzyıl'ın yeni sezonun ilk bölümü için geri sayım başladı. Bu gece ekrana gelecek Muhteşem Yüzyıl 104. bölümüyle sevenlerinin karşısına çıkacak. Muhteşem Yüzyıl daha başlamadan fragmanlarıyla deprem yarattı. Son dem; son sezon olacak Muhteşem Yüzyıl için ve alabildiğine de heyecanlı bir son sezon yaşanacak.

Anlayacağınız Muhteşem Yüzyıl yeni sezona intikam, hırs, kan ve gözyaşı ile geliyor. Son fragmanda gördüğümüz Hürrem'in fal baktırdığı sahnelerde muneccim kadın sarayın kubbelerinden kan akacağı kehanetinde bulunuyor ve değil sarayın kubbeleri aslında yeryüzü soylu kanla boyanıyor. Hürrem ise akan kanın düşmanlarına ait olduğu konusunda çok emin hani derler ya “ böbürlenme padişahım senden büyük Allah var!” diye sonu da aynen böyle oluyor bu tarih masalının.

Bütün şehzadeler artık Edirne sancağına gidecek Sultanlık için hazırlanacak yaşa gelmişlerdir. Hatta Şehzade Mustafa daha yakındır tahta. Aradan geçen onca zamana rağmen Hürrem, intikam ateşiyle yanıyor ve iktidarı ele geçirmek adına da son kozlarını oynuyor. Rüstem Paşa’yla birlikte kanlı bir savaşa hazırlanıyor. Taht sancağına şehzadelerinden birini göndermeye karar veren Süleyman ise oğullarını payitahta çağırıyor. Hanedanın kaderini belirleyecek bu seçim için nefesler tutuluyor. Saraya gelen yeni bir cariye ise haremi birbirine katıyor. Beyazıt ve Selim arasındaki rekabet yıllar geçtikçe keskinleşirken, Mustafa’nın gücü artıyor. Oğulları arasında seçim yapmaya çalışan Süleyman herkesi şok eden bir karar veriyor!

Yeniçeri askerleri çok severler Mustafa'yı öyle ki babası Sultan Süleyman'dan bile daha çok dinlerler. Fakat Yeniçeri askerlerinin Şehzade Mustafa'ya olan bu bağlılıkları yeni sezonda Hürrem için büyük bir koz olacaktır ve ekranda ilk akan kan da Şehzade Mustafa’nın kanıdır! Mustafa'yı Yeniçerileri kışkırtmak ve babasının tahtına göz koymakla suçlayacaktır Hürrem ve böyle gelecektir Şehzade Mustafa'nın sonu...

Muhteşem Yüzyıl'ın yeni fragmanlarından birinde Kanuni Sultan Süleyman şiirsel bir şekilde cennetini ve cehennemini anlatıyor. Aşk ve iktidar vurgusu yapılan fragmanda Muhteşem Yüzyıl'ın yeni sezonunda izleyeceğimiz pek çok karakter mutlu bir tablo içerisinde gözüküyor. Oysa bu sadece hayallerde kalacak hepimiz de bunu biliyoruz. İşte Muhteşem Yüzyıl'da cennet ve cehennem, aşk ve iktidar birbirine öyle bir karışıyor ki gözlerimizi kırpmadan diziyi izleyeceğiz ve Muhteşem Yüzyıl, şehzadeler ve savaşlar dönemiyle dolu trajik bir sezonla ekrana veda edecek. Aslında cennetin içindeki cehennemin fısıltıları kulaklarımızı sağır edecek güçte bu sezon!

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın merakla ve ilgi ile izlediği Muhteşem Yüzyıl dizisi son bölümünde heyecan yine doruktaydı ve kaldığı yerden hem de tüm hızı ile heyecanın en tepesine yerleşecek bu sezon da…

İmparatorluğun zirve yıllarında yaşanan taht kavgalarını ve entrikaları konu alan dördüncü sezonunda Muhteşem Yüzyıl’ın kadrosu, tıpkı anlattığı dönem gibi gücüne güç katıyor. Halit Ergenç’in canlandırdığı Kanuni Sultan Süleyman’ın tahtının en güçlü varisi Şehzade Mustafa olarak izlediğimiz Mehmet Günsür’ün yanı sıra yeni sezonunda amansız taht kavgalarıyla izleyicisini ekrana kilitleyecek dizide Şehzade Beyazıd karakterini Aras Bulut İyemli, Şehzade Selim’i karakterini ise Engin Öztürk oynuyor. Meryem Uzerli’den boşalan yeri doldurmak adına bu kadar güçlü bir kadro yapıldığı öne sürülse de Muhteşem Yüzyıl her zaman kadrosunda Türkiye’nin en iyileri ile çıktı! Gerek ustalıkları tartışılamayan oyuncular, gerekse yeni nesil oyuncuları birbiri ile yarışırcasına star ışığı saçıyor!

Hürrem’in kanlı oyunlarının başrolünde Rüstem Paşa yer alacak, Selim ve Bayezit arasında sert rüzgarlar ekrandan çıkıp bizi salonumuzun tam orta yerinde bulacak. Saraya hediye sunulan Venedik’li bir cariye ise güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeker. Bu kadın yalnızca kendisinin değil hanedanın kaderini de değiştirecektir.

Ben de satırlarıma tarih serpiştirerek diziye yer vereceğim. Daha önce Muhteşem Yüzyıl yazılarımı okudunuz ve bazı tarihi isimlerin gerçek hayat öykülerini satırlarımda buldunuz, doğrusu bir üzerinden geçmek isterim. Böylece dizinin masalına biraz daha tarih çerçevesi ışığında bakabiliriz. Çünkü bazı olaylar vakanuistler tarafından kaydedilmemiş ve haliyle de dizi masala bulanmıştır. Dizinin tarih öğretme görevi yoktur! Tarih okunarak, belgesel seyredilerek öğrenilir, ama bunu kaçımız yapıyor? Yeni ve son sezonunun zirvesinde baş dönmeleri yaşatacak kadar güçlü bir şekilde karşımıza çıkan Muhteşem Yüzyıl dünyaya Türk dizilerinin gücü ile hükmetmek adına “perde!” diyecek.

Hayatta hükmeden olmanız dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..