Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '16

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl Kösem Beren Saat'e Büyük Geldi!

Muhteşem Yüzyıl Kösem Beren Saat'e Büyük Geldi!
 

Star'ın her sene olduğu gibi bu sene de ciddi atılımlar yaptığını biliyoruz. Program ve dizi anlamında sıkıntılı dönemleri geride bırakmayı ve reyting listelerinde zirvede yer almayı hedefleyen kanalın en pahalı 2 adımının da şimdilik sıkıntılı karşılıklar verdiğini görmekteyiz.

Bölüm başına 1.5 milyon liraya yakın maliyeti olan Gecenin Kraliçesi ve Muhteşem Yüzyıl Kösem'in reyting anlamında yarattığı hayal kırıklığı yüzünden kanal yetkililerinin ne gibi adımlar atacağını bilemediği konuşulup duruyor.

Özellikle Muhteşem Yüzyıl Kösem'in sahip olduğu önemli ve pahalı oyuncu kadrosu yüzünden daha büyük hayal kırıklığı yarattığı biliniyor. Bu kadronun kurtarıcısının da tahmin edilebileceği gibi Beren Saat olması hedeflenmişti.

Ancak şu ana kadar bu kurtarıcılık hedefinin istenen başarıyı yakalayamadığı görülüyor. Bu durumun altındaki temel sebebin Beren Saat'in Muhteşem Yüzyıl Kösem'in ağırlığını kaldıramaması olduğu ve bu duruma dair eleştirilerin etkisini arttırdığı da biliniyor.

Beren Saat'in oyunculuk anlamında sert çizgilere sahip olmasının sıkıntılı bir durum yarattığı ve dizi için hafif bir oyunculuk sergilediğine dair bir izlenimin oluştuğuna dair eleştiriler de aldı başını gitti.

Şahsi olarak Beren Saat'in kariyer açısından bir düşüş içerisinde olduğunu düşünüyorum. Kanal D'de yayınlanan İntikam dizisinin erken şekilde bitmesi, Uğur Yücel'le oynadığı Benim Dünyam filminin beklenen etkiyi yaratamaması derken bu dizinin de hayal kırıklığı yaratmasını işin tuzu biberi oldu.

Beren Saat'in sahip olduğu ''aranan kadın başrol'' imajı da bu başarısızlıklar yüzünden yavaş yavaş kayboluyor. Dolayısıyla bu tür sıkıntılarla boğuşan ve marka değerinin düşüşünden memnun olmayan Beren Saat'in Muhteşem Yüzyıl Kösem'deki rolünde abartılı bir mimik ve jest cümbüşüne başvurması da bundan sanırım.

Toplumdaki kanının ''Bu diziyi Beren Saat de kurtaramadıysa hiç kimse kurtaramaz.'' şeklinde olması beklenirken, olay ''Beren Saat'in bu dizisi de tutmadı, bunu da tutturamadı.'' şeklindeye dönünce Beren Saat için sıkıntılı dolu günlerin artarak devam ettiğini söyleyebiliriz.

Allah Beren Saat'in yardımcısı olsun, Kösem diye diye yedi bitirdi kendini vallahi.

Rolünün gerçekten ağır gelmesi de cabası yani.

Gel de çık işin içinden.

ANIL KOLDAŞ

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..