Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '16

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıl Kösem Final mi yapacak?

Muhteşem Yüzyıl Kösem Final mi yapacak?
 

Tims Productions'un büyük masraflarla ekranlara getirdiği "Muhteşem Yüzyıl Kösem" dizisi ile ilgili final yapacak dedikoduları devam ediyor. Sosyal Medyada bu dedikodular Reytinglerin Total grubunda düşük gelmesinden kaynaklanıyor. Ama AB grubunda reytingi oldukça iyi gidiyor.

İlk bölümlerde Kösem Sultan karakterini oynayan Beren Saat'in olmayışını ileri sürdüler. Genç Kösem'i Yunalı oyuncu Anastasi Tsilimpio oynuyordu. Beren Saat'i 7.Bölümde diziye girdi. Girişi ile reytinglerde %20 artış oldu. Ancak 10.Bölümden sonra tekrar düştü. Bu düşüşte Sultan Ahmed'i canlandıran Ekin Koç'un düşük performansına bağlayanlar oldu.

Son bölüm olan 19.Bölüm reytinglerinde Totalde, 2,79 reyting ile 23.sırada yer aldı. Ancak AB'de her hafta olduğu gibi iyi durumda. Dizi sıralamasında 4,36 reyting puanı ile ilk sırada yer almıştır.

Yayıncı kuruluşlar Total puanlarına baktığından Star Tv dizinin final biletini kesmiş. Zaten anlaşması da 26.Bölüme kadarmış. Bu durumda 12 Mayıs'da 26.Bölümde Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan Star Tv'de bitiyor. Ama Timur Savcı öyle demiyor. Bu dizinin Dünyanın 30 Ülkesinde yayınlanıyor. Taa bir yıl önceden satılmış ve anlaşma yapılmış. Lafın kısası dizi Star Tv'de bitecek. Star Tv ile konuşmalar devam ediyormuş. Anlaşma sağlanırsa yeni sezonda da Star Tv'de devamı gelecek. Şayet olmaz ise, yeni sezonda Netfix'de yayınlanacakmış. Ya da başaka bir Ulusal kanala da geçebilir.

Ben Kösem'i ilk bölümünden itibaren seyrediyorum. Severek de izliyorum. Dizinin devamından yanayım. Ekin Koç'un performansını söylendiği gibi çok da kötü bulmuyorum. Son bölümde Annesin Handan Sultanın ölüm sahnesi, av sahnelerinde geçmişi hatırlayarak bunalım geçirdiği, 3 kişi ile kavgası oldukça başarılıydı.

Şimdi gelelim geçen bölümde yaşananlara:

Önceki bölümde kırmızı kaftanını giyip, Derviş Paşanın katlini karar verir. Gözünün önümde idamı esnasında direnince, kılıcı ile alır canını... Daha önce idamı söz konusu olunca paşa; "Ölümüm olacaksa senin elinden olsun Sultanım."  Demişti.

CdxK-t-WwAEes5Q

Derviş Paşanın idamı sarayda şok etkisi yaratır. En çok Valide Handan Sultanı etkiler. Onu eli dışarı sarkmış vaziyette salda görünce kahrolur.

Ekran AlıntısıKÖSEM.19.1

Sultan Ahmed divanı toplar. Bir konuşma yapar. Ölen yakınım dahi olsa, kimsenin gözünün yaşına bakmam. Sadaret makamı boş kalmaz diyerek Mutad Paşayı Vezir-i Azam tayin eder, mührü verir.

Ekran AlıntısıKÖSEM.19.2

Ana Valide Handan Sultan'ın zira ölen Derviş paşa ile aralarında gönül bağı vardı. Oğlu padişahın bu ilişkiye duyması ile sıra kendisine geleceğini hisseder. Odasına çekilir, bir kupa zehir içer.

CeVm4scUMAAmeDj

Kapıda toplanan içeri giremezler. Sultan Ahmed de kapıya dayanır. Kapıyı omuz vurarak açar, içeri girer. Ahmed geç kalmıştır. Annesi Handan Sultan kollarında can verir. Bir padişah da olsa dayanamaz, göz yaşlarını tutamaz.

CeVtGEwXIAIQPxG

Sultan Ahmed, Annesinin tabutunu taşır, kendi elleri ile mezara koyar, o derin acıyı bir kat daha fazla yaşar.

CeN4SwuW4AEX3jW

Odasına çekilir. Kösem Sultan dahi onu teselli edemez. Derviş paşayı kendi elleri ile katletmesi, annesinin kucağında ölmesi Sultanı derin yaralar. Kösem onu teslliye çalışır.

CeVx_ceUYAA6Dzw

Mısır'dan dönen Hümaşah Sultan annesi Safiye Sultanın yolundadır. Ahmed'i tahtan indirmek ister. Annesi ile konuşurlar. Safiye Sultan bu esaretten kurtulması için yardım ister.

CeVfH56WEAApB_Y

Hümaşah Sultan (Vildan Atasever), padişahın bu acılı anında konuşarak ona yardım edeceğini söyler. Saraydan uzaklaşmasını, ava çıkmasını tavsiye eder ve haremi idare etmek istediğini söyler. Kahire deki kocasından boş olmasını Ahmed sağlar. Valide Sultanlık makamının tüm yetkilerini alır. Haremin başına geçer. Herkesi toplar. Kösem; Hünkarımızın haberi var mı diye sorunca, sen başına buyruk hareket etmeye alışkınsın. Haberi var diye cevap verir. Kösem'i de emreder konuma gelir.

Ekran AlıntısıKÖSEM 19.7

Sultan Ahmed, saraydan uzaklaşmak, kafasını dinlemek için Edirne Sarayına gitmek ister. Gider, günlerini Edirne Sarayında geçirir. Kötü günler geçirir. Kösem'den halen mektubu bile okumaz. Bir gün ava çıkarlar. Avda karşında av yerine, Derviş Paşanın öldürdüğü anlar gelir. Resmen delirmiş gibidir. Biner atını dolu dizgin sürer. Önüne çıkan üç yabancı ile kavga eder, birini çeker kılıcını hançerler, öldürür. Diğerleri ile yumruk yumruğa kavga eder. Taş ile suratlarını parçalar. Bu sahneler görülmeye değerdir.

Ekran Alıntısı KÖSEM 19.4

Kösem Sarayı terk edip Edirne'ye gitmek ister. Hümeşah Sultan izin vermez. Zorla habersiz yola çıkar. Yolda eşkıya saldırısına uğrarlar, Kösem kaçırılır. Burada Safiye Sultan ve kızı Hümaşah Sultanın parmağı vardır.

Av dönüşü Sultan Ahmed, Kösem'in mektubunu okur. Kösem şöyle yazmıştır. "Bi liman arıyorsan o liman benim. Bi teselli arıyorsan, teselli şehzadelerimiz. Doğacak evladımızdır. Sen benim ömrümün toprağısın. Köklerimi söküp atma ne olur, ya bizde gelelim yanına, ya da sen bize dön. Yalvarırım.

Sultan Ahmed, Kösem'in geleceği haberini daha önce gelen Zülfikar'dan alır. Yolda tuzak kurulmuş kaçırılmıştır. Hemen aramaya gidilir.

CeYCQQ1UUAEMOpj

Kösem eli, kolu ağzı bağlı bir kulübededir. Hümaşah Sultan annesi Safiye Sultana bu güzel haberi verir. Kösem elimizde sizin vereceğiniz kararı bekliyor. Ve 19.Bölüm burada sona erer.

Ekran AlıntısıKÖSEM 19.6

Dizi görsel olarak çok güzel. Dekor ve çekimler harika. Tarihte geçen olaylara ne derece sadık kalınıyor bilemiyorum. Bir araştırma yapmadım. Ama bu güzel dizi bitmemeli, devam etmelidir, diyorum.

Yapımcı Timur Savcı, dizi devam edecektir. Demiş. Bu nedenle, hiç kimse merak etmesin. Star olmaz ise başka kanal. Bizde kanal çok. Artık ölümlerle ayrılmalar başladı. Oyuncu maliyetleri de düşüyor.

İyi Seyirler.

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller Tims Twitter sayfası ve tarafımdan diziden alınmıştır.

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..