Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

18 Ocak '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Müjdat Gezen; “Heykeller yıkılmak için değil, sergilenmek için yapılır…”

Müjdat Gezen; “Heykeller yıkılmak için değil, sergilenmek için yapılır…”
 

Müjdat Gezen; “Heykeller yıkılmak için değil, sergilenmek için yapılır…”

Müjdat Gezen Sanat Akademisi Büyükçekmece AKM de 2. dönem kursiyerlerini mezun etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Müjdat Gezen’in katıldığı sertifika töreninde öğrencilere seslenen Başkan Akgün Bodrum Belediye Başkanından Kültür ve Sanat Festivallerinde yapılan heykelleri Bodrum Kalesi’nde sergilenmesi için teklif aldığını belirterek “Düzenlenecek olan 12. Uluslararası Kültür ve Sanat festivalinde yapılacak heykellerin yarısını tarihi Bodrum Kalesine göndereceğiz. Büyükçekmece Belediyesi ve halkı olarak her zaman sanata, eğitime, bilime ve kültüre katkı sunmaya ve diğer belediyelere örnek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tiyatronun duayenlerinden Müjdat Gezen ise mezun olan öğrencilerine “Sizin göreviniz halkı mutlu etmek.Bu yüzden her ne olursa olsun sahneye çıkmayı her şeyin üstünde görmeli, kimsenin önünde eğilmeden bükülmeden dimdik durmalısınız” şeklinde konuştu.

Son günlerin tartışmalı konusu heykellerle ilgili de görüşlerini açıklayan Müjdat Gezen konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Kanal D televizyonunda yayınlanan Abbas Güçlü ile Genç Bakış programına katıldım. Orada İstanbul da yeteri kadar heykel olmadığı söylendi. Bende siz Büyükçekmece’yi görmelisiniz dedim. Büyükçekmece girişinden çıkışına kadar her yer heykellerle dolu. Heykeller birer objedir,sanat eseridir,estetiktir; yıkılmak için değil sergilenmek için yapılır dedim”.

Her zaman söylüyorum; Büyükçekmece'de yaşamak bir ayrıcalıktır...

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..