Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Müjde! Yabancılara toprak satışımızı 300 dönüme çıkarıyoruz…

Müjde! Yabancılara toprak satışımızı 300 dönüme çıkarıyoruz…
 

Yanlış okumadınız. Bu büyük müjdeyi bize Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar veriyor. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 'Düşük Karbon Rekabet Gücü: 2012 Ve Sonrası İçin Beklentiler' başlıklı konferansından ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Bayraktar, “"Yabancıların buraya gelip konut almasını, yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Bu minvalde ülkemizin konumu ve şartlarını göz önünde bulunduruyor, yabancılara mülk satışının önünü açıyoruz. İlerleyen günlerde bunu hayata geçireceğimizden kuşku duyulmasın. Yasa ile yabancılar konut ve işyerleri dâhil her türlü gayrimenkulü satın alabilecek. Bakın, şu an bir yabancı 2,5 hektar alandan fazla satın alamıyor, biz bunu 30 hektara çıkaracağız. Tasarı yakın bir zamanda TBMM Genel Kurulu'na gelecek ve kanunlaşacak. Zannediyorum, bu 2012'nin başlarında olacak." dedi.

Evet sevgili okur, güler misin, ağlar mısın sana kalmış. Talep başına 25 dönüm olan yabancıya toprak satışı anlaşılan yetmedi, 300 dönüme çıkarıyoruz. Üstelik bu toprağı nasıl kullanacaklarına da karışamıyoruz.

Bakmayın siz bakanın konut yapımından falan bahsetmesine. Dünyada konut üretiminde bizimle yarışacak olanların sayısı zaten az, birde bizim ülkemizde gelip konut mu yapacaklar? Keyifli bir anımızda bunun içinde biraz güleriz. Zaten bakan sözlerinin devamında asıl nedeni açıklıyor. Bakan, bu yılı 2 milyar dolarla kapatması beklenen yabancıya mülk satışını ilk etapta 5-8 milyar dolara kadar yükselteceğini, yasanın sadece sektörün değil, cari açıkla mücadele eden ekonomiyi de destekleyeceğini söylüyor.

İşte sayın okur geldiğimiz nokta burası. Daha evvel cumhuriyetin ürettiği tüm değerleri özelleştirme adı altında birilerinin dediği gibi babalar gibi sattık ama ekonomimizin durumu ortada. Borç içinde yüzüyoruz ve cari açığımız kapatılır olmaktan çoktan çıktı. Anlaşılan satacak bir şey kalmadığını görenler müjdeler vererek topraklarımızı satılığa çıkardılar. Dün yirmi beş dönüm olan sınır bu gün 300 dönüme çıkıyor. Yarın kasaba kasaba, şehir şehir müjdeler içinde satılabiliriz.

Hepimize müjdeler olsun!...

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..