Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Müjde, yeni bir partimiz oldu...

Müjde, yeni bir partimiz oldu...
 

Aslında, bu toplumun bünyesinde hep vardılar ama artık, muhteşem parti amblemlerinin süslediği bayrakları altında birleşerek seslerini daha bir güçlü duyurmak çabasındalar. Yeni partinin amblemi, bir “hamamböceği”. Hem de böyle en besilisinden, sulak yerde, lağım, pislik içinde semirmişinden.

“Ay bu kadar da iğrenç bir sembol mü olur?” diyen bayan okurları, “kardeşim bunlar kafayı mı yemiş, daha şirin bir hayvancağız ya da lamba-mamba bulamamışlar mı?” diye söylenen erkek okurları, yanı başımda duyuyor gibiyim. Vallahi, ne yalan söyleyeyim ilk gördüğümde bu kahverengi ve tüylü tüylü bacaklı hamamböceğini, ben de dumura uğramadım değil. Sonra kendimi toparladım, açtım parti tüzüğünü ve programını okudum. Durum anlaşıldı.

Bu hamamböceği milleti, değerli okurlar; yeryüzünde, yaklaşık olarak 250 (yazıyla iki yüz elli) milyon yıldır yaşarmış. Evet evet, yanlış okumadınız, dönüp tekrar okumanıza gerek yok, tam 250 tane milyon yıl olmuş ki dünya üzerinde hamamböceği denen yaratık dolaşır dururmuş. Ve şimdi sıkı durun, bu 250 milyon yıl boyunca; malum haşerat, bir tek milim dahi değişikliğe uğramamış. 250 milyon yıl önce neyse, bugün de o yani.

Şimdi, bardağın dolu yarısını görmek istersek bu hayvanatı, müthiş istikrarlarından dolayı kutlamak ve tüm pisliklerine rağmen öpüp, başımıza koymak gerekir. Yok boş yarısını göreceksek, işte o zaman “yuh be kardeşim, kalas geldin, kütük gideceksin” falan cinsinden saldırabilir, statükoculukla suçlayabiliriz. Tamamen bakış açımıza bağlı yani.

Hamamböceği Partisi, program ve tüzüğünde açıkça ifade ediyor ki bünyelerinde döneklerin işi yokmuş. Öyle dün sosyalisttin, bugün liberal oldun; yok gençliğinde milliyetçiydin, bugün patron olup kapitalist rüyalar görmektesin cinsinden yanar-dönerliklere karnı tok bu arkadaşların. Neysen osun. Şartlar değişirmiş, dünya dönermiş, devran başka başka olurmuş, olgunlaşırmışsın, bazı hatalarını anlarmışsın, benliğinde birtakım devrimler yaşarmışsın hepsi hikaye. Dönekliğin lüzumu yok yani. Herkes durduğu yeri bilecek kardeşim, armut dibine düşecek.

İnsanoğlu, son dört bin senedir bir tek yeni, yabani hayvan türünü bile evcilleştirememiştir. Değiştirememiştir yani. İşte Hamamböcekleri Hareketi, hayvanlar aleminden alacağımız müthiş dersler olduğu iddiasında. Ve bu tezleri ile önümüzdeki seçimlerde kesin bir zafer alacaklarının tam inancı içindeler. Değişim lafından nefret eden, değişmek yerine ölmeyi dahi tercih edebilecek, her türlü iç yenilik ve revizyonist ve reformist hareketi aşağılık bir döneklik ve kendini, davasını satmak olarak telakki eden geniş halk kitlelerinin oylarına talip olduklarını açıklamaktalar.

Bir düşündüm de bu parti cidden iş yapar bence de. Hadi birlikte düşünelim. Çevremizdeki insanları, bırakın çevremizdeki insanları da kendimizi bir tartalım bakalım. Hepimiz, şu soruyu kendimize soralım: En son neyimizi değiştirdik?

Cevap veriyorum: Cep telefonumuzu, gsm hattımızı, çıktığımız çocuğu, aşk yaşadığımız kızı, parfümümüzü, arabamızı, ruj-rimel-nemlendirici-göz altı kremimizi...Harika.

Peki bir soru daha soralım şimdi kendimize: En son, yeni bir şey olarak ve bize değer katacak nitelikte ne öğrendik, hayatta?

Yine cevap veriyorum: Seray Sever’in dün akşam Ece Bar’dan kiminle çıktığını, Tarkan’ın sevgilisi Bilge ile İstanbul’a geldiğini, Jüpiter’in Terazi burcuna müthiş bir dalış yaptığını, Paris Hilton’un göğüslerine silikon taktırdığını, Angelina Jolie’nin objektiflere yine müthiş bir frikik verdiğini...Süper.

Hamamböcekleri, için bu yukarıdaki mutlu(?) ve sıkletsiz(?) çoğunluk hiç ama hiç tehlikeli değildir. Bilakis, tipik oy depoları olması babında çok önemli ve değerlidir. Düşünmesinler, yorum yapmasınlar, kendilerini kültürel ve beyinsel anlamda geliştirmesinler ve değiştirmesinler yeterlidir, onlar için. Allah muhafaza, bir de okuyan, araştıran, gelişen ve geliştiren, değişen ve değiştiren azınlık, ya güç kazanır da sayısını arttırırsa memlekette? Nasıl ekmek yiyecekler o zaman, bu arkadaşlar?

Umarım hamamböcekleri, iktidar zaferlerine, birçok defa olduğu gibi bir yenisini daha eklemez bu memlekette. Statükodan, ezbere senaryo kıraat etmekten, hayatı replik replik sufle ile yaşamaktan, gel deyince gelmekten, git deyince gitmekten bıkanlar ve zaten hiç böyle bir, yaşarmış gibi yaşanan hayatın esiri olmayanlar; hamamböceklerinin 250 milyon yıldır yaşadıkları karanlık dünyalarından nefret etmektedirler.

Gün, hamamböcekleri ile haşere avcılarının mücadele günüdür. Değiştirmek kolaydır, değişmek zordur. Değişir gibi yapmak ise insana yakışmaz. En azından, hamamböcekleri ve dört bin yıldır yabanlıklarından ödün vermeyen hayvanlar gibi onurlu olmak gerekir.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..