Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Müjde yasa çıkıyor...

Müjde yasa çıkıyor...
 

Birilerinin hakkı yeniyordu. Nihayet AKP çoğunluğu onların sesine kulak verdi ve mükemmel bir af yasası çıkarıyorlar. Yasa teklifi Adalet komisyonunda kabul edildi. Meclisten de bir gecede geçer artık.

Türk Ceza Kanununun 257. maddesi görevini kötüye kullanan kamu görevlilerine verilecek cezaları düzenliyordu.

MADDE 257. - (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) İrtikâp suçunu oluşturmadığı takdirde, görevinin gereklerine uygun davranması için veya bu nedenle kişilerden kendisine veya bir başkasına çıkar sağlayan kamu görevlisi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır. “

Bu yazdığım madde artık değişti. Kamu görevlilerinin rüşvet alması, vermesi artık suç değil. Görevlerini kötüye kullanmaları kendilerine veya başkalarına haksız kazanç sağlamaları da artık suç değil. Veya Burhan Kuzunun dediği gibi “maydonoz” suç. Biz bilemiyoruz ama her halde böyle şeyler dinimize göre de suç değil ki, AKP bu yasa değişikliğini yaptı. Yoksa din elden gitmesin diye kadınların başlarını örtmek için çırpınanlar dine aykırı bir kanun getirmezler.

Muhtemelen, yapabileceği şeyler tükenince salonu terk eden CHP ve MHP anayasa mahkemesine giderler. Ama nasılsa o mahkemede işgal edildi, bir şey olacağını sanmıyoruz.

%47 likler, %58 likler, sevinin artık bundan sonra işler daha rahat halledilir birilerince. Sizde sorgusuz biatın karşılığını elbet bir şekilde görürsünüz. Başkalarının hakkı olsa bile…

03/11/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..