Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '15

 
Kategori
Dans
 

Müjdeler olsun: " Yere göğe sığdıramadığımız "Aşk'ın", dans hali de, görücüye çıktı. "

Müjdeler olsun: "  Yere göğe sığdıramadığımız "Aşk'ın", dans hali de, görücüye çıktı. "
 

 

 

 

 

 

Aşk, yani bildiğimiz şu “sevi”, bazen türlü kılıklarla karşımıza çıkıyor. Aşkın türlü halleri var.  Bütün halleriyle insanlığın sevgilisi olan bu  aşk, uluslar arası bir öğedir kalpleri  kalbe dönüştüren. Ve de koskoca aşkı, insanoğlu kalbine sığdırmıştır. Ya neresine sığdırsaydı? Göğüs boşluğuna mı, midesinin  yanı başına mı? Yoksa kaburgalarının arasına mı  sıkıştırsaydı.

Aşk denilince, kalbimizi tutarız neden? En münasip yerdir orası. Kalp, doğası icabı tik-tak’ları ile vergisini muntazaman öder. Hiç icralık olmamıştır. Durduğu zaman icralık olur. O da hesaptan düşülür, mefta sıfatına konulacağı için.

Demek ki  kalp çarptıkça aşk vardır. Durdu mu, hepten hapı yutuyor. O zaman ne yapmalıyız?  Kalbin hatırı için, aşka iyi kol kanat germeliyiz. Veya aşkın hatırına, kalbe iyi  bakım yapmalıyız.

Peki Bucalı’lar ne yapmış. Belediyesi, yememiş, içmemiş aşk’a öyle bir kılıf hazırlamış ki, yeme de yanında yat.

Kelimelerin türlü çeşitli halleri vardır, bilirsiniz. “De” hali, “Den” hali, “den-den” hali. Ya aşkın halleri. Onu da Bucalı Başkana sormak lazım. Biz sorduk. “ Aşkın, dans hali” varmış. Eeee, olsun gari o kadar. Sazlar sahneye kuruldu, Kız erkek karşılıklı durdu ve “aşk’a, dans ettirdiler” veya başka bir deyişle aşkın dans halini sahneleyip,  dans figürleri  şöleninde bulundular. Böylelikle seyredenin gözü de doydu, gönlü de doydu.

Buca Belediyesi, ‘29 Nisan Dünya Dans Günü’nü” özel bir gösteri ile kutladı. Neodans Dans Akademisi, sahnelediği ‘Aşkın Dans Hali’ isimli dans gösterileriyle izleyenlere muhteşem bir şov sundu. D.E.Ü Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda sahnelenen dans gösterisini Bucalılar büyük beğeni ile izledi.

 

İlk kez 1982 yılında UNESCO ile Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün Dans Komitesi tarafından modern balenin yaratıcısı Jean-Georges Noverre 'nin doğum günü anısına başlattığı ve hedefi, tüm siyasi, kültürel ve etnik engelleri aşarak ortak dil dans aracılığıyla insanları bir araya getirmek olan ‘Dünya Dans Günü’ kutlaması, Buca Belediyesi tarafından düzenlenen dans gösterileri ile renklendi.

Neodans Dans Akademisi, tango, salsa, lirik ve rumba gibi eşli danslardan oluşan gösterileri ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Bucalıların büyük keyif alarak izlediği dans gösterisinin ardından dansçılara başarılı performanslarından dolayı teşekkür eden Buca Belediyesi Başkan Vekili Canan Aydemir Özkara, Neodans Dans Akademisi Yönetmeni Neslihan Öztürk’e çicek ve plaket verdi. 

9 Nisan, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) ve UNESCO ortağı STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından 1982 yılında,  "Dünya Dans Günü" olarak ilan edilmiş. Bu günü seçmelerinin nedeni ise tarih ve modern balenin yaratıcısı Jean-Georges Noverre'in bugün doğum günü olmasıymış.

Her yıl bir dansçı veya koreograf "Uluslararası Dans Günü Mesajı" vermek üzere seçilir, "tüm siyasi, kültürel ve etnik engelleri" aşıp ortak dil olan Dans ile birlikteliği ve evrenselliğin keyfini çıkarmayı amaçlarmış bir nevi..

Eski bir dansçı ve güncel bir danssever olarak, tüm dans camiasının ve ruhunu dansla bütünleştirmeyi başaran dans tutkunlarının Dünya Dans Günü kutlu olsun diyoruz.!

Dansla kalın..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..