Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Müjdeler olsun

Müjdeler olsun
 

Beni mutsuz edecek ama her nedense ben dışında herkesi mutlu edeceğinde nedense emin olduğum iki haberim var...

1)Sigarayı bıraktım
2)Kilo vermek için sevdiğim her tür yiyecekten vazgeçiyorum.

Neden;

* Şerefleri, onurları, meslek etikleri, edepleri ve adapları hakkında her zaman kuşku duyduğum doktorların 10'larca yıldır sistematik olarak yürütmüş oldukları zayıflık, belli besinleri tüketme, kilo/boy oranları hakkında verdikleri ve her biri birbirinden 180 derece farklı fetvaları yüzünden.

* Doktor olmayan herkesin, en ufak ağrıda avuçlar dolusu hap aldıkları halde, kilolu birini!!! gördüğünde sanki gözleri ile röntgen çekebiliyormuş gibi karaciğer yağlanması, kalp ve şeker gibi konularda uzman kesilmesi yüzünden.

* İnsan aklına önem vermekten vazgeçip bir şekilde ve yine sistematik olarak insanların yalnızca dış görünüşlerine önem vermelerini aşılayan televizyoncular, yayıncılar, nasıl olsukları herkes tarafından aşikar ünlü kişiler yüzünden.

* En ufak soğuk algınlığında yatak döşek yatan, 5 saat çalıştıktan sonra kılını kıpırdatacak hali kalmayan, ama bir şekilde kendi vücut ölçülerinden daha geniş insanlara karşı sağlıklı yaşam uzmanı kimliğine bürünen cahiller yüzünden.

* Bize yıllarca; önce tereyağı ve bitkisel margarin sonra yumurta ve et yedirmeyen. Pastörize edilmemiş (fiyatı 2 katına çıkarılmamış) sütü içirmeyen besin uzmanları, diyetisyenler yüzünden.

* 30 yaşında orasını burasını gerdirmeye çalışan, insanın yalnızca dış görünüşüne bakan ve beğenmediği noktaları söylemekten çekinmeyen hatta ve hatta daha da ileri gidip tanıdığı estetisyenlerin telefon numaralarını vermeye çalışan ahlaksızlar yüzünden.

* Benim son 15 yılda kendimce oturttuğum ve şimdiye kadar kimsenin çökertemediği "yiyecekler, pişirme şekilleri, yeme usûlleri" tezimi bir kez olsun gerçekten anlamaya çalışmayanlar yüzünden.

* Bizi gerçekten şekiller, nesneler, markalar ile yaşamaya zorlayan her kesim ve tabakadan insan yüzünden.

Sigarayı bırakıyorum ve mutsuz olacağım uzunca bir süre için tüm yeme alışkanlıklarımdan vazgeçiyorum...

Siz yüzünüze ve vücudunuzun her yerine kozmetikler sürmeye devam edin, hala çiğ sebze (pırasa, lahana, fasülye, yeşillikler vb. herşey çiğ yenebiliyor) yerine, yüzlerce lira verip aldığınız çelik tencereler, uzay çağı düdüklü bilmemneleriniz ile bu sebzeleri iyice pişirin ve bunların daha sağlıklı olduğunu savunun...

Herkese hayırlı olsun...

Lütfen benim yerime de keyfini çıkarın...

Ama son bir kerecik olsun aşağıdaki bağlantıda anlatılanları okuyun...

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Saglik/2013/01/10/nobelli-bilim-adamindan-ezber-bozan-kanser-aciklamasi

www.engindeyavasyavas.blogspot.com
twitter/etinmaz

 
Toplam blog
: 4
: 137
Kayıt tarihi
: 10.01.13
 
 

Şarkılı ve türkülü, politik, adab-ı muaşeret yüklü, insancıl bir blog... Amacı tarihe kayıt tutma..