Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '20

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Müjdemi isterim

Müjdemi isterim. 2020 yılı erişilebilirlik Yılı ertelemelerden dolayı kutlamaları toplu taşıma oda başkanları yapıyor biz ne zaman müjdeler alacağız bu gidişle zor görünüyor önce Ankara’da bir oda başkanı şimdide Adana’daki oda başkanı müjdeyi veriyor haber aşağıda,

Engelli rampası takılması için verilen süre uzatıldı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, toplu taşıma araçlarına engelli rampası takılması için verilen 2 yıllık ek sürenin 1 yıl daha uzatıldığının müjdesini verdi. Göger,”Karar esnafımızı rahatlatacaktır” dedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, toplu taşıma araçlarına engelli rampası takılması için verilen 2 yıllık ek sürenin 1 yıl daha uzatıldığının müjdesini verdi.

Bilindiği üzere 2005 yılında kabul edilen 5378 sayılı Engelliler Hakkındaki Kanunun geçici 3. maddesi uyarınca toplu taşıma araçlarına engelli rampası takılması zorunluluğu getirilmişti. Kanun uyarınca gerekli düzenlemelerin yapılması için toplu taşıma esnafına verilen süre Temmuz ayında sona erdi. Pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında yolcu taşıma kapasiteleri düşürülen, zarar etmelerine rağmen ulaşım hizmetinin aksamaması için ceplerinden harcayarak çalışmaya devam eden toplu taşıma esnafı oldukça yüksek bir maliyeti bulunan   engelli rampası takma zorunluluğu için tanınan sürenin sona ermesinden kaynaklı sıkıntılar yaşamaya başladı. Sorunun çözümü için yetkili makamlarla görüşmeler yapan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger’in girişimleri sonuç verdi.

23 Temmuz 2020 tarihinde kabul edilen, 7252 sayılı Dijital Mecralar Komisyonu Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkunda Kanunun 7 maddesi uyarınca, toplu taşıma araçlarına engelli rampası takılması zorunluluğu için verilen iki yıllık ek süre 1 yıl daha uzatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Başkanı Niyazi Göger, alınan kararın Türkiye genelinde toplu taşıma hizmeti veren tüm esnafa rahat bir nefes aldırdığını söyledi.

Toplu taşıma esnafının büyük bir heyecanla süre uzatma kararını beklediğini hatırlatan Başkan Niyazi Göger, “Kamu hizmeti gören toplu taşıma esnafımız pandemi sürecinde para kazanamamalarına rağmen büyük bir fedakarlık örneği göstererek ulaşım hizmetinin kesintisiz devam etmesi için ceplerinden harcayarak çalışmaya devam etti. Böyle bir zamanda toplu taşıma araçlarına engelli rampası takılması maddi açıdan mümkün olmadığı için esnafımız zor durumda kaldı. Alınan 1 yıllık uzatma kararı esnafımızın ekonomik anlamda kendini toparlaması açısından büyük önem taşıyor. Bu kararın alınmasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlarımız Ömer Çelik ve Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, destek veren milletvekilleri ve tüm emeği geçenlere toplu taşıma esnafı adına teşekkür ediyor, kararın tüm toplu taşıma esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

https://www.adanaguneyhaber.com/engelli-rampasi-takilmasi-icin-verilen-sure-uzatildi-2/

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..