Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mükemmel karakter yoktur kabullenmek vardır

Mükemmel karakter yoktur kabullenmek vardır
 

Herkese mükemmel görünmek gibi bir derdimiz olmamalıdır. Kendini kabullenerek olduğu gibi davranmak ve buna göre sevgi kazanmak daha doğru yoldur. Böylece sizi sevenlerin gerçekten taşıdığınız karaktere duyduğu sevgiyi ölçebilirsiniz. Her insan ayrı bir kişiliktir ve olumlu ve olumsuz yönleriyle bütündür. Duruma göre veya kişilere göre farklı davranarak bu bütünlüğü bozduğunda karşı tarafta yanlış izlenim bırakabilirsiniz. Zevklerinizi, sevdiğiniz yemekleri, ev halinizi, konuşma biçiminizi, hayranı olduklarınızı kabullenip kendinizi bulmanız ve bunu yaşamanız en doğrusu olacaktır. Her gelen misafire göre farklı davranışlar sergileyen biri oyunculuk yapmaktan kendini bulamayacak kadar eksik kalır. 
  Kusursuz olmaya çalışarak kusurlu görünmek en büyük hata bence. Mükemmel olduğumu zannetsinler diye farklı tavırlar içine girmek normal bir tutum olmaz tabi ki. İnsan kendini olduğu gibi sevmeli ki başkaları da o kişinin sevmediği yönlerini es geçsinler. Hangi huyunuzu beğenmiyorsanız törpüleyebilirsiniz ama bu huyunuz yokmuş gibi davranamazsınız. Yok saymaya kalktığınızda bu tutumunuz ilerleyen zamanlarda aslında anlattığınızdan farklı olduğunuzu ele verecektir. Yaşattığınız hayal kırıklığı gerçek sizin tanınmasını engeller vaziyet alarak oluşması gereken güveni daha baştan kaybedersiniz. Çevremde örneklerini gördüğüm için bu tarz insanları ayrıca sınıflandırırım hayatımda. Bana kendi olmayana ben kendimi her zaman sakınırım. Güven vermeyen, tutarsız söylemler ve hareketler görmekten kendimi alıkoyarım. Hayat sadece nefes almak için değildir, doğrularınız, gelenekleriniz, kızgınlıklarınız, özlemleriniz, arzularınız, inandıklarınız olmadığında ya da işinize geldiği gibi yok saydığınızda kendinizi temsil edemiyorsunuz demektir. Herkes karakter özellikleri hakkında bilgi sahibi olursa olumlu kişilik özellikleri sergilemiş olurlar.
Sayfamın ana konseptine uygun olarak yazımı şöyle bitirmek istiyorum. "Herkese mükemmel görünmek yüktür, kendini olduğun gibi kabullenmek büyüklüktür."

 
Toplam blog
: 12
: 213
Kayıt tarihi
: 01.03.15
 
 

Merhaba, 10 yıldan fazla süredir blog yazarlığı yapıyorum. Tecrübelerimi ve ilgi alanlarımı yeni ..