Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

MÜKEMMEL KARIN VE KALÇA SİLÜETİ

MÜKEMMEL KARIN VE KALÇA SİLÜETİ
 

KARIN BÖLGESİ

Doğumdan hemen sonra anneler eski jean pantolonlarına dönmek  ister ama hastaneden eve dönen annelerin çoğu ayna karşısına geçince kendilerini hala altı aylık hamileymiş¸ gibi görürler. Karın büyüdükçe, orada bulunan iki dikey kas ayrılıyor ve bu kasların arasında bulunan ve fasya adi verilen sert doku geriliyor. Bu kasları egzersizle güçlendirebilirsiniz ama fasyayı sıkılaştırmak için cerrahi müdahaleden başka bir çözümünüz yok.

Sporla olmuyorsa çözümünüz: Lazer Liposuction

Bazıları için yağların oluşturduğu çıkıntılar büyük bir sorundur. Uygun bir diyet ve yeterli egzersizin gereken sonucu sağlamadığı durumlarda lazer liposuctiona başvurulabilir.  Tüm çalışmalara rağmen eski kilosuna dönmeyi başaramayan pek çok kadın var. 3mm çok küçük delikler ile bu bölgelere lazer liposuction uygulayabilir. (Bu kesi bölgeleri iyileşme sürecinin sonunda neredeyse gözle görülmez hale gelirler.) Lazer enerjisi ile önce yağ dokusu parçalanır. Kanüller aracılığıyla ve hafif bir basınçla yağ dokularınızı gevşeterek dışarı çıkarılır. İkinci aşamada lazer enerjisi ile deride sıkılaşma yapılır. İşlem sonrasında yeni vücut kontürünüzün daha iyi olması için bedeninizin şekilini koruyacak korseyi iki hafta boyunca giymeniz gerekecektir.

Egzersizin önemi

İyi bakılmayan bir vücut estetik operasyon da olsanız istediğiniz sonuçları görmenizi engeller. Sporun ve dengeli beslenmenin fit kalmanızın yanı sıra cilt kalitenizi de  etkileyeceğini unutmayın.  Küçük düzeltmeler bir kenara büyük ve tek seansta toparlamanın yapıldığı ameliyatlara karar vermeden önce sporla kendi kilonuza en az 10 kilo yaklaşmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece biz de doktorlar olarak kişiye özel en doğru ve en iyi operasyonu gerçekleştirebiliriz.

 

KARIN GERME

Liposuctionla fazla yağlar vücuttan atılır ama gevşek dokuya ve deri fazlasına bir şey yapılamaz. Karın germe ameliyatları doğum sonrası ortaya çıkan bütün sorunlara çözüm sunar. Ǹatlaklar, deri fazlası ve gevşemiş karın kasları gibi. Cildin gevşeme derecesi ve kasların durumuna göre seçilebilecek değişik karın germe operasyonları mevcut. Doğumu zaten sezaryenle yapmış olan kadınlar için bu oldukça iyi bir haber çünkü plastik cerrahınız aynı noktadan girerek gereken işlemleri uygular ve siz sadece bir izle hayatınıza devam edersiniz. Abdominal operasyonların nekahat dönemi biraz uzundur. Hayatınıza bir şeyleri kaldırmakla ilgili (bebeğiniz de buna dahil) yasaklar girer, bu nedenle ameliyat sonrasında etrafınızda gerekli yardımları alabileceğiniz kişilerin olmasına önem verin.

 

POPO ESTETİĞİ

Çılgınca egzersiz yapsanız da popo bölgenizde depolanan yağları eritmeniz son derece zor olacaktır. Liposuction kalçalarınızı şekillendirmenin yanı sıra çevresindeki uyluk, sırt ve bacak arkası gibi bölgelere de uygulanarak heykel gibi bir görünüme kavuşmanızı sağlayabilir.

POPONUZ SIKILIĞINI KAYBETTİYSE

 Yağ transferi ile popo büyütme veya liposuction

Kalça ve uyluklarınızda fazladan birkaç kilo oluştuysa ve poponuz doğum kilolarınızı verdikten sonra hacim kaybettiyse yağ transferi sizin için ideal çözümdür. Bu operasyon sırasında cerrahınız önce liposuction yöntemiyle fazlalık olan bölgelerdeki yağı çeker sonra bu yağı gerekli bölgelere enjekte eder. Sonuç şekilli bir popodur. Bu yöntemin en iyi yanı sizde kalmış olan son birkaç kilo fazlalığı vermek zorunda kalmamanız, plastik cerrahınız onların yerini sizin için değiştirecektir.

 

KALÇA KALDIRMA

Doğum kilolarını verdikten sonra kalçalarının düştüğünden şikayet eden kadınlar kalça kaldırma yönteme çok başvuruyor. Cildiniz elastikiyetini yitirmişse kalçanız arkadan söndürülmüş gibi durur. Daha sıkı bir görünüm ve fazla derinin alınması için kalça kaldırma operasyonu yapılabilir. Bu işlem karın germe operasyonuna benzer, kalça üzerinden ya da kalça altından yapılan kesilerle plastik cerrahınız gereken toplama ve kaldırma işlemini uygular.

 

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

Estetik önerileri için twitter: @BurunSanati

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..