Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

16 Ocak '10

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
1253
 

Mükemmel Tatlara Varan Kısayol Bilgileri

Mükemmel Tatlara Varan Kısayol Bilgileri
 


* Sütlü irmik helvası hazırlamak için; 16 kaşık irmik, 16 kaşık şeker ve 1 kilogram sütü kısık ateşte karıştırarak pişirin ve muhallebi kıvamına getirin. Islattığınız tepsiye dökün. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz...


* Makarnalarınıza domates sosu hazırlamak için; 1 adet domatesi soyup rendeleyin ve yarım çay bardağı yağ ile biraz pişirin. 1 diş sarmısağı ince ince keserek ekleyin ve pişirmeye devam edin. İçerisine tuz, karabiber, kekik ve kimyon da ilave edebilirsiniz...


* Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için, saklanacak kabın içerisine su ve bir tutam tuz koyup buzdolabında saklayın. Bu şekilde patatesler kararmayacak ve tazeliklerini koruyacaklardır...


* Karnabahar kızartması hazırlamak için; 1 adet karnabaharı haşlayın, 2 yumurta, 1 şişe soda, un, karabiber ve tuzu karıştırın. Karnabaharları hazırladığınız karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Üzerine sarmısaklı yoğurt döküp pul biberle süsleyerek servis yapabilirsiniz...


* Fırında palamut hazırlamak için; 5-6 arpacık soğan, 2 limon ve 2 domatesi halka halka kesin. 2 palamutun karınlarını açıp kesilen malzemeleri doldurun. Üzerine pul biber, zeytinyağı ve tuz gezdirip folyaya sarın ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin...


* Mısırları haşlarken daha lezzetli olmaları için, tencereye 1 çay kaşığı şeker ilave edin. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da eklerseniz mısırlarınız daha da leziz olacaktır...


* Hafif ve lezzetli bir pasta harcı hazırlamak için; tencereye 2.5 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alınca içerisine 1 paket labne peyniri koyup iyice karıştırın...


* Ananas reçeli hazırlamak için, 1 kilo ananası dilimleyin ve 1 kilo şeker ilave edip 1 hafta buzdolabında bekletin. Daha sonra 30 dakika kısık ateşte kaynatın ve yarım limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın...


* Pratik ve leziz peynirli patlıcan için; 2 patlıcanı halka halka dilimleyin, 1 yumurta, biraz beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Bir dilim patlıcana karışımı sürüp, ikinci dilimi üzerine kapatın ve una bulayarak kızgın yağda kızartın...


* Tereyağını kızdırırken yağın yanmasını engellemek için, içerisine biraz zeytinyağı eklemeniz yeterli olacaktır...


* Yiyeceklerin vitamin değerini kaybetmemesi için en sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri, buharda pişirmektir. Buharda pişirilen yiyeceklerin besin değerleri kaybolmaz ve daha kolay sindirilir...


* Mısırlı kuskus salatası hazırlamak için; yarım paket kuskusu haşlayın ve soğumaya bırakın. 10 adet küp küp doğranmış kornişon turşu, yarım kâse mısır, sıvıyağ, tuz, pul biber ile kuskusu salata kâsesinde iyice karıştırıp servis yapabilirsiniz...


* Çikolatalı armut tatlısı için; 1 bardak şeker, 2 bardak su ve 3 adet soyulmuş armudu tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca çıkarıp tepsiye alın. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Üzerine çikolata sos ve ceviz ekleyip servis yapabilirsiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Resim mıknatıs gibi çekiyor... Yazın Bordo'da ikram ettiler, gerçekten çok güzel görünümü var. Mide dolu olduğu halde, bunu da yedik! Yalnız irmik helvası yağsız güzel olur mu? Bu taifleri deneyerek yazıyorsunuz değil mi? Uygulamada olumlu sonuç almazsam size postalarım! Bu ay içinde 3. kez aşure yapacağım. 41 çeşit, karma, bu kez hane... Karmayı denemenizi öneririm.Esenlikler dilerim.

Ayten Dirier 
 19.01.2010 0:59
Cevap :
Tarifleri ben yazıyorum, başkaları deniyor sonra da beni çağırıp denek olarak kullanıyor :-) Bana bir şey olmazsa yiyorlar :-)) İlginize ve yorumunuza teşekkürler, sevgiler, saygılar...  19.01.2010 20:09
 

Resim tek kelimeyle süpermiş :) Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 17.01.2010 20:59
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3255
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster