Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Mülakatlarda işveren neler sorabilir -6-

Mülakatlarda işveren neler sorabilir -6-
 

"Ücret Beklentiniz Nedir?"
İşte size kritik bir soru daha. Bu soru genelde mülakatların sonunda söyleniyor. Vereceğiniz cevap pazarlık gücünüzün varlığını da ayrıca ortaya koyacaktır.
Mülakat öncesinde bir iş başvuru formu doldurduysanız ve bu konuya bu formda cevap verdiyseniz, farklı bir yanıt bütün planlarınızı altüst edecektir. Eğer başvuru formunu illa ki doldurmanız isteniyor ise, pazarlık gücünüzden herhangi birşey kaybetmemek için bu bölümü boş bırakmanızı tavsiye ediyorum. Buna karşın bazı firmalar doldurttukları başvuru formlarındaki ücret beklentinize göre sizi mülakata çağırıp çağırmamaya kara verebilirler. Yani boş bırakılan bir ücret beklentisi sizin çağırılmama sebebiniz de olabilir. Peki ne yapacaksınız? Konuyu ilgili birine danışın.
Pozisyonun maaş yapısını öğrenmiş olabilirsiniz. Bu durumda yapmanız gereken şey, bu ücrete yakın bir değer girmektir.
Özellikle yeni mezun olan arkadaşlarımın dikkatine!... Kulaktan dolma bilgiler doğrultusunda ücret talep etmeyin. Bu firmanın sizi yanlış yorumlamasına sebebiyet verecektir. Eğer arzuladığınız bir meslek kolunda yada firmada iş görüşmesi yapıyorsanız, yeni mezun arkadaşlarımın vereceği en güzel cevap şu olacaktır: "Firmanıza ait kurumsallaşmış ücret skalasına uyacağımı belirtmek isterim."
Maaş beklentinizi belirtmeden önce firma ödemelerinin brüt mü yoksa, net mi olduğunu öğrenmeye çalışın. Çünkü, brüt ödeme durumunda ücretinizin belirli bir oranı yıl içinde artış göstererek vergi olarak kesilecektir.
 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..