Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '10

 
Kategori
Mizah
 

Mülkiyeli duası!

Mülkiyeli duası!
 

Eüzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim!

Ya Rabbi!

151. yılını da şanla, şerefle, zulme dirençle, halka gönençle, ne yazık ki zaman zaman külbastıyla güveçle deviren Mekteb-i Şahane’nin 40 yıllık delikanlılarıyla hanımları ve de tüyü henüz bitmekte olan danacıkları olan bizler, şu mübarek bayram sabahı huzurunuza toplandık, ellerimizi açtık, senden işbu Hicri cemazi-ül evvel 1431 tarihli 151 nolu duayı dekanlığa imzalattık niyaz ettik, kabul eyle Ya Rabbi!

Sakallar ne imitasyon ne de takma. Yüzde yüz orijinal. Bu arada bu duadan doğacak günahlardan ötürü bizleri nolur affet! Bizi çok sevdiğimiz bu okul delirtti Ya Rabbi!

Yaklaşırken mevsim-i mezbahan, sana yönelttiğimiz işbu dua-ül muazzam belki de son duamız olacaktır. Biz aciz, biz naçiz, biz fakir fukara, biz garip gureba kulların; “ders çalışınız”, “mektebe iskambille yaklaşmayınız”, “arka bahçede demlenip hukuk mektebinin duvarına abdest bozmayınız”, “mektepten arta kalan zamanınızı barlarda, kulüplerde, boykotlarda değil, mescitlerde, meclis kulislerinde ve de bir takım gayrı resmi ilim irfan yuvalarında geçirin ki bürokrat olabilesiniz” gibi öğütleri dinlemedik! Gündüz batak masasında iskemleye yapışan neticelerimiz, gece eskiyenilerde, Gölgeler’de sandalye yüzü görmedi! Ama sen alasın, sen azimsin, sen affedensin; Affeyle Ya Rabbi!

Affeyle de, yüksek olmasa da şöyle orta kısımlardan bir memurluk nasip eyle Ya Rabbi!

Ya Rabbe-ül Alemin;

Bazı haberleşme neşriyatında, geçen yılki bayramımız hakkında ipe sapa gelmez laflar ettiler! Neymiş efendim “fakültede utandıran inek bayramı!” Şu mukaddes bayramımızın güzide amaçlarını anlamadan mesnetsiz haberleri yapan bu gazetecilerin aklına kuponla elektrik süpürgesi dağıtma fikrini sokuver! Bu duanın nihai amacının, her yerde mantar gibi türeyen ve senin kullarının sana olan inancını istismar ederek çıkar sağlayan bir takım şarlatanları eleştirmek olduğunu idrak etmelerini sağla! Biz onları sana havale ettik! Biz onlara beddua etmedik! Dürüstlük diledik! Sen kabul eyle, bu insanları ıslah eyle!

Biz affettik, sen de affeyle Ya Rabbi!

Not: Mekteb-i Mülkiye’nin yıllık dergisi “Kazgan” dan alınmıştır! Seçkin kitapevlerinde! (şaka!)

 
Toplam blog
: 1640
: 466
Kayıt tarihi
: 27.01.07
 
 

Doğum tarihim değişmedi ama çok şey değişti bu güne kadar. En başta, dede oluyorum! Evet; şaşırdı..