Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Mülteciler: “Avrupa bize kötü davranıyor” Cehennemden geliyorsunuz, çiçekle mi karşılayacaktı!

Mülteciler: “Avrupa bize kötü davranıyor” Cehennemden geliyorsunuz, çiçekle mi karşılayacaktı!
 

Onca sıkıntı çekmiş, ölümlerden dönmüş insanların tüm bunları unutarak gittikleri yerlerde evlerindeki/yurtlarındaki rahatı beklemeleri anlaşılır bir durum değil. Kendilerine yardım ediliyor. Buna karşı küstah ve saygısızlar. Üstelik acılı insanlar, bir şey de diyemiyorsun. Kaşını yıksan vicdansız oluyorsun!

Nankörlük mü cehalet mi yoksa geldikleri yerin kültüründen mi kendileri için yapılanların değerini bilmiyorlar, minnet duyguları yok. Sanki onlara yardım etmek zorundaymışız gibi. Kurtarmasak, denizde bıraksak kim ne derdi; görmedik, bilmiyoruz.

Bizler sizin halinizden anlıyoruz, sizler de bizi anlayacaksınız. Çoluk çocuk milyonlarca dolmuşsunuz, gittiğiniz ülke sizin için sanki önceden yer mi hazırladı. Ev verelim, araba da ister misiniz? Ne minnet ne teşekkür, insan yaptığı yardıma da üzülüyor; böyle nankör insanlara yardım mı edilir!

Siz kendi kıymetinizi bilmiyorsunuz ama bizler sizin kıymetinizi biliyoruz, Aylan bebeğe annesinden daha fazla ağladık. Adamın kirasını vermiyorsun, hırsızlık… Dürüstçe açım de yemeğimi paylaşayım. Avrupa’yı da anlayın, kapılarına dayanıp on binlerce doldunuz ülkelerine; korktular çünkü bu zavallılık, bu gözyaşı IŞİD olup yaktı Parislerini!

Sınırlarını kapatmışlar, tersi olsaydı yani Avrupalılar mülteci olsaydı siz açar mıydınız? Kâfirler ülkemizi işgal etti diye savaş tertibatı alırdınız. Allah ateistlerden razı olsun, bakın size ekmek su verdiler. Gittiğiniz yerlere de razı değilsiniz, bazıları “Amerika’ya gitmek istiyorum” diyor; isterseniz sizin için Mars’tan ülke tahsis edelim tövbe tövbe!

Bizler bu durumlara düşmenizin ne suçlusu ne de sorumlusuyuz; sizi kim bu hale getirdiyse gidip onun yakasına yapışın. Gittiğiniz ülkenin düzenine uymanız lazım. Kaldı ki hayatta olduğunuz için bile şükretmelisiniz, ne verirlerse onu alacaksınız. Korkmayın, insanlık ölmedi daha!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..