Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Mülteciler nimet mi külfet mi; vize aldık, para aldık, belki onlar sayesinde AB’ne de gireceğiz

Mülteciler nimet mi külfet mi; vize aldık, para aldık, belki onlar sayesinde AB’ne de gireceğiz
 

Valla sanki biz bu işten karlı çıktık… Ortada insanlıkla ilgili bir durum var, karı zararı düşünemeyiz ama ne yapalım süreç o hale geldi; ülkeyi bastılar diye ağlayıp sızladığımız mülteciler bize Avrupa kapılarını açtı.

Şengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkını bazıları önemsemeyebilir ama yıllardır alamadığımızı da unutmayalım. Bu durum olmasa belki yine alamayacaktık. Avrupa’nın eski popülaritesi yok artık, üstelik Türkler Avrupa’ya gidip ne yapacaklar artı serbest olsa bile gidecekler mi bakalım; AB meraklıları var ya, onlar için.

Mülteci olayı kimsenin dilemediği bir durum ama sonuç Türkiye için iyi oldu, AB Türkiye’nin değerini anladı. Bu konuda söylenenlerin hepsi gerçek olabilir. Türkiye Avrupa’ya para vermezsen kapıları açarım diye şantaj yapmıştır. AB para vereyim mültecilere bak demiştir. Kelle başı, at pazarlığı filam hepsi doğru olabilir.  Ve de bunlarda bir acayiplik yok. Çok normal. Türkiye menfaatini düşünen bir ülke gibi hareket etmiştir.

Şimdi hani gelmeye devam ederse bu mülteci konusu acaba sıkışan AB parayla bu işin altından kalkılamayacağını anlayınca (Ya da üyelerin baskılarına dayanamazsa) Türkiye’ye mültecilere bak seni AB’ne alalım der mi? Yani mülteci konusu AB’ne girmemizi de sağlar mı?

Tabii ki yaşanan sorunlar da var. Ama ben yine de karda olduğumuzu düşünüyorum. Bir de bu sayede AB’ye girersek…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..