Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mültecileri taşıyan tekne battı

Mültecileri taşıyan tekne battı
 

TEKNE BATTI (ALINTI)


İZMİR’İN MENDERES İLÇESİ AHMETBEYLİ KÖYÜ AÇIKLARINDA 102 KIŞİYİ TAŞIYAN TEKNE BATTI 25 ÖLÜ

Ülkelerinde yaşama olanağı olmadığından çaresizlikten doğdukları yurtlarını, evlerini, ocaklarını terk eden insanlar, çocuklarını ve eşlerini yanlarına alarak varını yoğunu satarak sağladıkları parayı alıp onları ölüme terk eden insanlara veriyorlar. Bu insan tacirleri, insan kılığına girmiş şeytanlar, hayvanlar. Yakalandıkları yerde idam edilmeli. Bunlarda ne vicdan, ne insanlık ne de Allah korkusu yok. İnsanları resmen katlediyorlar. Caniler cezalarını muhakkak çekmeliler. Gün geçmiyor ki bu tip haberlerle karşılaşıyoruz ve yüreğimiz yanıyor. Ölenlere Allah rahmet eylesin. İşte yine İzmir’in Ahmetbeyli Köyü açıklarında 102 kişiyi taşıyan tekne battı 25 kişi öldü. İnternete düşen haber aşağıda.

İzmir'in Menderes İlçesi'ne bağlı Ahmetbeyli beldesinde, Avrupa'ya yasadışı yollardan çıkmak isteyen ve ilk belirlemelere göre içinde çoğu çocuk ve kadın 102 kaçağın bulunduğu balıkçı teknesi kayalıklara çarparak battı. Teknenin güvertesinde bulunan ve yüzerek kıyıya ulaşan 48 kaçak, bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kurtarılırken, 25 kişi öldü. Kurtarılan kaçakların, teknenin alt bölmesinde kilitli alanda çok sayıda kişinin bulunduğunu söyledikleri öğrenilirken, olayla ilgili iki Türk organizatör gözaltına alındı. Menderes İlçesi Ahmetbeyli Beldesi ile Yonca köy arasında bugün sabah saatlerinde, kıyıda tekne parçaları görenler durumu jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Jandarmanın kıyıda, Sahil Güvenlik ekiplerinin de denizde yaptığı aramalar sonucunda 1'i kadın 2 çocuğun da aralarında bulunduğu 51 kişi kurtarıldı. Geriye kalanlardan 20 kişi öldü. Kurtarılan kişilerin Irak ve Suriye uyruklu oldukları tespit edildi. Kürtçe bilen askerler aracılığıyla kaçakların alınan ilk ifadelerinde, İzmir'in Basma ne Semti'ndeki otellerde kaldıkları, burada insan tacirleriyle irtibat kurduktan sonra da İngiltere'ye gitmek üzere anlaştıklarını söyledikleri bildirildi. Balıkçı teknesinin denize açıldıktan yaklaşık 50 metre sonra, kayalıklara çarpıp su alarak battığı saptandı. Bir kısmı yüzerek kıyıya çıkan kaçakların, teknenin güvertesinde bulundukları öğrenildi. Ancak yine kaçakların verdiği bilgiye göre, teknenin kilitli olan alt bölmesinde kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin olduğunun belirtilmesi üzerine Sahil Güvenlik dalgıçları, su altında arama ve kurtarma çalışması başlattı.

İKİ ORGANİZATÖR GÖZALTINDA Olayın hemen ardından harekete geçen jandarma ekipleri, organizatör oldukları belirlenen iki Türk'ü yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan birinin B.Y. olduğu belirtildi. Organizatörlerin tekneyi Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki balıkçılardan kiralayıp Ahmetbeyli'ye getirdikleri öğrenildi. Kaçakların bağlantı kurduğu diğer insan tacirlerinin kimlikleri ve kaldıkları otellerin belirlenmesi için soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..