Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Multiple Sklerose (MS)

Multiple Sklerose (MS)
 

"Yeni umut, yeni isik" Sinir Sistemiyle ilgili Multiple Sklerose (MS) hastaliginin yakinda tedavisi mümkün mü?"

Immünoloji uzmani Alman Prof. Dr. Falk Nimmerjahn'in calisma grubuyla yaptigi etütlerle ilgili yazisi, ABD deki Proceedings of the National Academy of Sciences ihtisas dergisinde immünoloji hastaliklarinda yeni tedavi umutlarinin dogdugu aciklanmis.

MS ve arthritis/eklem iltihabi, SLE (Systemischer Lupus Erythematodes) gibi hastaliklarda antikorlarin aniden degisime ugrayip saglikli hücreleri tahrip ettikleri biliniyor.

Vücut bagisikligini saglayan antikorlar bir nevi polisi konumunda iken neden aniden degisime ugrayarak hücrelere girip onlari tahrip ediyorlar sorusu üzerine; farelerle yapilan arastirmalardan alınan sonuclara göre, seker-moleküllerinden olan "Sialinsäure" anahtar sözcük olarak tesbit edilmis.



Almanya, Nürnberg kentinde "Üniversität Erlangen-Nürnberg" `Nürnberg Üniversitesinde bilimsel -arastirma calismalarinda, Antikörper/antikorlarda sialinsäure azalması saglikli hücrelerin zarar görmesine neden olduğu saptanmış.
Bu bulustan sonra tedavi icin uygulanacak yeni ilaclarin üretim calismalarini kolaylastiracagi aciklaniyor.

Biyolog, Immünoloji Uzman Prof. Dr. Falk Nimmerjahn'in tüm arastirma ve deneyim calismalari Almanya Bavyera *Gen Arastirma Merkezince destekleniyor.

Autoimmun hastalarinın tedavilerinde halen yüksek dozlu serum terapisi uygulaniyor. Binlerce kan bagisiyla maliyeti pahali oldugu icin maliyeti düsük ilac yapimi calismalari da sürüyor.

Tedavi esnasinda antikorlarda bulunan sialinsäure nin aktivitesini normale dönüstürecegine umutla bakiliyor.


Autoimmun hastalar icin umut verici sonuclarin elde edilmis olmasi tip -bilim dalinda inanilmaz büyük basarilardan biri olacaktir.

Büyük bir ihtimalle kanser, alzheimer ve seker hastaliklari, gecmis yillarda ölümcül olarak bilinen verem, sitma, zatürre gibi onlarda yakin zamanda tarihe karisacak gibi geliyor bana.
..................

Gen üzerinde yapılan cesitli bilimsel calismalar akil almaz evrim yaratacaga benziyor. Umarim insanlar ve insanlik icin hayirli olur.


Sevgiler-Saygilar

Mine

02.10.2007



Konuyla ilgili almanca siteler:

http://www.klinikum.uni-erlangen.de/e467/e583/e5789/e6818/index_ger.html

http://idw-online.de/pages/de/news221451

Önemli Not:
Amacim her zaman belirttiğim gibi verdiğim bilgi paylaşımı ve hatirlatmaktan öteye gidemez.

 
Toplam blog
: 139
: 4264
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

Yurt dışında yaşıyorum. Spor, yürüyüş vb. bedensel aktiviteleri düzenli uyguluyor - vegan tarzı besl..