Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '11

 
Kategori
Yetenekler
 

Mümin Eker (Ağaç Oymacısı - Heykeltraş)

Mümin Eker (Ağaç Oymacısı - Heykeltraş)
 

Mümin EKER (Ağaç Oymacısı - Heykeltraş) - Kozan'lı Sanatçılarımız


Ölü ağaca bıçak darbeleriyle hayat veren ve sanatını yapmış olduğu minyatür at oyma heykelleri ve arabalarıyla konuşturan ve eski gelenek ve göreneklerimizi bugüne taşımaya çalışan bir üstad.

Mümin Eker, 1958 yılında Adana ili, Kozan ilçesi Çokak Köyü'nde dünyaya geldi. Ramazan ve Emine Eker'in çocukları olan Mümin Eker büyük bir yoksulluk içerisinde köy imkanları doğrultusunda çiftçilik yapmaya çalışırken boş zamanlarını değerlendirmek ve aile geçimine katkıda bulunabilmek amacıyla ağaç oymacılığı işine amatör olarak merak sarmıştır. Günümüze kadar kendini geliştiren Mümin Eker yapmış olduğu bir birinden güzel sanat eserleri ile adından söz ettirmeye başlamış ve İstanbul, İzmir dahil olmak üzere bir çok ile posta ile yapmış olduğu eserleri istek sahiplerine ulaştırmaktadır.

Evli ve 4 çocuk babası olan Mümin Eker, Kozan ilçesine bağlı olan Çokak köyünde belkide adını hiç duymadığınız fakat ilerde onun sanat eserlerinden sıkça bahsedilecek ilkokul mezunu bir sanatkar. Kendisini KozanBilgi.Net olarak tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Mümin Eker'e ulaşmak ve istekte bulunmak için kendisinin 0.538 247 38 67 numaralı telefonunu arayabilir yada KozanBilgi.Net ile iletişim kurabilirsiniz.

Mümin Eker hakkında daha geniş bilgi almak için lütfen www.kozanbilgi.net web sitemizi ziyaret ediniz... 

 
Toplam blog
: 23
: 562
Kayıt tarihi
: 04.09.11
 
 

KozanBilgi.Net Türkeş Manga tarafından kurulmuştur. Türkeş Manga 1965 yılında Adana ili Kozan ilç..