Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

 "İnsan olmak başka bir şeydir. Ne dil, ne din, ne de milliyet ayırır. Ne seni, ne de beni kayırır. Gel gör ki zor zanaattır, ustası değilsen eğer senle beni ayırır."

İnsan olmayı paylaşabilmek dileği ile...

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Berat (gecesi) Kandili nedir?

Çok güzel yazılmış. 2009 yılına ait ama ben 2014 Berat Gecesinde okudum. Başlangıçtaki dua, özellikle çok güzel bir dile getiriliş bir niyaz olmuş. Elinize, kaleminize, yüreğinize sağlık.

12 Haziran 2014 07:54
Öpüşelim mi?

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Gerçi anlatışınız çok hoştu ve gülümsemeden edemedim. Haklısınız, hem sağlık açısından hem de kültürel açıdan ben de doğrusu bu talebi onaylamaz ve sizin gibi davranırdım. Ne kadar üzücü bir annenin bunları görmemesi. Ayrıca üç yaşındaki bir çocuğun dudaktan öpüşelim mi demesi, hangi TV programlarını izlediğini ele veriyor gibi geldi bana. Saygılar.

12 Haziran 2014 07:34
Sözcükler neden önemlidir?

Aslı Hanım merhaba. Sözcükler önemlidir, size katılıyorum. Benim de sözcüklerin hassasiyeti üzerine yazılarım var. Lakin sizin değindiğiniz konu bir kat daha önemli. Çok önemli tespit ve tavsiyelerde bulunmuşsunuz yazınızda. Aslında ben "özürlü" ve hatta "engelli" sözcüklerini de doğru bulmuyorum. Mesela Ingilizce de engelli olma ve olmama "abled-disabled" - yapabilirliği olan ve olmayanlar şeklinde tercüme edebiliriz- olarak kullanılıyor. Hatta Amerika'da disabled yerine "differently abled" kullanılmasını tercih edenler var. Oysa ki "engel" olumsuz bir anlama sahip sözcüktür ve aslında her insanın engelleri vardır bunun illaki fiziksel olması gerekmez, mesela gönül, düşünce ve cesaret düzeyinde engelleri olanlar insanlar var. Uzun yorum için bağışlayın ancak konu uzun, söylenecek çok şey var. Sevgiyle kalın, eğitimle ilgili yazılarınızı özellikle okuyacağım.

02 Haziran 2014 18:41
 
Toplam blog
: 83
: 998
Kayıt tarihi
: 05.01.09