Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Müminin ahlakı beddua etmek değil; Allah'a havale etmektir!

Müminin ahlakı beddua etmek değil; Allah'a havale etmektir!
 

AKP’nin, Kızılcahamam’daki istişare ve değerlendirme toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haklı olarak konuşmasında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı eleştirmiştir.

Fakat Başbakan Erdoğan, konuşmasında ‘üslup’ ve ‘içerik’ olarak ‘diplomatik haddini’ aşmış,’hesap vereceksin’ diye Beşar Esad’ı ‘tehdit etmiştir.’

Başbakan Erdoğan konuşmasında, birçok Müslüman ülkesinde Türkiye için ellerin semaya kalktığını, dua edildiğini söylerken şöyle devam etmiştir:

Başbakan Erdoğan’ın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın şahsına yaptığı ‘beddua’yı ve eleştirilerimizi İslam Dini açısından irdeleyeceğiz:

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında zikrettiği Müntekim ismi de ‘Kahhar’ ve ‘Cebbar’ isimleri gibi, Allah (c.c.)’nın kahredici isimlerindendir.

Eğer Başbakan Erdoğan geçmişte Esad Ailesi ile olan derin dostluğa ve vefa borcuna rağmen; “Ya Rabbim, Ya Cebbar, Ya Müntekim! sana sığınıyorum, Beşar Esad’dan hakkımı ve intikamımı al!” diye dua ederse, Allah(c.c.) mazlumun hakkını alır, ahtı yerde bırakmaz.

Ancak Hazreti Muhammed (sav) hemen hiç kimseden intikam alma yoluna gitmemiş ve beddua etmemiştir. Affetmeyi tercih etmiştir.

O, her bir kimse olursa olsun, ister Başer Esad, ister sıradan bir Suriyeli olsun, yüce Allah’ın bir eseri olduğu için ‘azap görmesini,’ istemez.

Beşar Esad gibi zalimlerin bile ıslahına dua eder. Kahhar için duayı, ancak ıslahı mümkün değilse koşuluyla eder. 

Başbakan Erdoğan, “Bebek Katili, Başer Esad’ın dünyada hesaba çekildiğini görecek bundan dolayı da hamt edeceğiz” derken, ahrette alacağı bir ‘ecri’ kaldı mı?

Çünkü bu hadis şunu haber veriyor: “Zulme maruz kalan kişi, diliyle bile olsun intikam alsa, zalimdeki hakkını dünyada almış olur ve zalimin günahı kalmaz, mazlumun da ahrette alacağı bir ecri kalmaz.”

Öyle ise hadis, “Mazluma, dünyada intikam almamayı, ecrini Allah’a bırakarak zalimi affetmeyi” tavsiye etmiş olmaktadır.

Sayın Başbakan’ım Recep Tayyip Erdoğan’a; “Müminin ahlakı beddua etmek değildir, ancak bazen güç yetmeyen zalim ve düşmanları yüce Allah’a havale etmek vardır.”

Saygılarımla,

06.05.2013, İzmir               

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..