Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Müneccim olmaya hacet var mı?

Müneccim olmaya hacet var mı?
 

Allah Kimseye Bu Sonu Göstermesin!


11 Eylül 2001 tarihinde ABD’nin stratejik ve sembolik hedeflerine düzenlenen saldırıları bahane eden ABD Başkanı Bush, dolaylı ve gizli operasyonlarla İslam dünyasını dizayn etme; Teröre Karşı mücadele ismiyle ilan edilmiş bir savaşa dönüştü.

ABD Başkanı kitle imha silahlarına sahip olmakla suçladığı Irak’ı 19 Mart tarihinde işgali başladı ve isminin açıklanmasını istemeyen 35 ülkenin askeri desteği ile işkâli tamamladı.

Irak’ın işgali 2011 yılına kadar fiilen devam etti.

ABD ıraktan usulen çekilirken,  orta doğuda Arap Baharı’,adı verdiği yeni bir operasyon başlattı.

Tunus Mısır ardından Libya ve Suriye’yi de içine alan adı devrim, kendi bir ülkenin iç işlerine doğrudan müdahale olan Bop projesi yaktı kavurdu bölgeyi.

Akan kanın yok olan canın haddi hesabı yok!

Açıktan söylemeye dili varmasa da dünya Krallığını resmen ilan eden ABD müttefik gördüğü, stratejik ortak tanımı ile tanımladığı Devletlerin başına kendi emellerine hizmet edecek kadroları da bulup yerleştirmekte hiç sıkıntıya düşmedi.

Bu bağlamda Ülkemizde de ABD’nin değirmenine su taşıyacak dere yatakları, su olukları ve arklar kendiliğinden mecraya doğru akmaya başladı.

Elbette bir tarih birkaç satır, üç beş cümle ile özetlenemez.

Amacım günümüze gelmek,  gündemi işkal eden kimi kalemlerin “Kürt baharının çiçek açması” diye tanımladığı Türkiye üzerinde oynanan oyunlara bir nebze dokunmak amacım.

Hatırlar mısınız?

Irak işkal edildiğinde, Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin kayıplara karışmış uzun süre de yakalanamamıştı.

Bilahare doğduğu köyde saklandığı ininden kamara eşliğinde ele geçişi, bir ABD’li hekim tarafından ağzı açtırılarak yapılan muayene ile belleklere kazındı.

Anadolu’da, ABD’li hekimin Saddam’a reva gördüğü muamele; hayvan pazarından satılan hayvanların yaşını tespit etmek için hayvana reva görülen muamele idi.

Aynı ABD İmranlıdaki bir katili Türkiye’nin karşısına muzaffer bir komutan olarak oturtup, barış görüşmesi yaptırıyor.

Aydın geçinen cumhuriyet karşıtı kalemlerde bu rezaleti “Mezopotamya Ekspresi’nin leitmotifi olan ‘Kürtler için iyi olan Türkiye için iyidir’ algılamasının tersten okunuşu. Türkiye’nin iyiliği ve güçlenmesi, Kürtler için iyidir”. İfadeleri ile değerlendiriyor.

Saddam Hüseyin’in yakalanırken çekilen yukarıdaki fotoğrafa bir bakın ve şimdi olup bitenleri sağduyu süzgecinizde değerlendirin.

Gerçekleri görmek için müneccim olmaya hacet var mı?

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..