Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '17

 
Kategori
Kitap
 

Munro'nun Kadınları; Nefret, Arkadaşlık, Flört, Aşk, Evlilik

Daha önce Kanadalı bir yazarın eserini okumamıştım.Okuduğum kitap ;2009 Man Booker uluslararası ödülü ve 2013 Nobel Edebiyat ödülü sahibi Alice Munro'nun Nefret, Arkadaşlık, Flört, Aşk, Evlilik adlı öykü kitabı.

       

Can yayınları,365 sayfa (7.baskı), çeviri Roza Hakmen'e ait. Bu arada Roza Hakmen'in naçizane çok iyi bir çevirmen olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Hala Proust'un Kayıp Zamanın İzinde'sinin büyülü kelimeleri hafızamda tazeliğini koruyor.

       

Kitaba gelecek olursak 9 öyküden oluşan bir kitap. Kahramanların hepsi kadınlar. Bu kadınların çoğu; azınlıkta kalan, seçim yapmak zorunda kalan ve farklı bir hayatın neler getireceğini düşünen ve merak eden güçlü kadınlar. Bu kadın karakterlerin çoğu tercih edecekleri diğer hayatları düşünsel anlamda sorgularken bazıları bunları gerçekleştirme yoluna gidiyor.

     

En sevdiğim hikaye; Kitabın son öyküsü ''Ay Dağı Aştı Geldi''isimli öykü. Belkide bir parça da erkek tarafından baktığı için sempati duymuş olabilirim bu öyküye...

     

Anlatımının tarzının ve dilinin güçlü olduğunu düşündüğüm ve çağdaş Çehov olarak adlandırılan Munro' ya başlamak  için iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.

 

İyi okumalar....

 
 
Toplam blog
: 17
: 85
Kayıt tarihi
: 06.03.17
 
 

Tıp doktoru. İlgi alanlarım; sinema, müzik, edebiyat ..