Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '08

 
Kategori
Magazin
 

Murat Belge- Paris Hilton hısımlığı

Murat Belge Radikal Gazetesi’ndeki köşe yazısında, yeni YÖK başkanını destekliyor, üniversitelerin paralı olması gerektiğini söylüyordu. Marksist–sosyalist olduğunu bildiğimiz Belge’nin düşüncelerini merakla okurduk yıllardır. İstanbul üzerine kitapları önemli bir hazinedir.

Özel bir üniversitede hoca olduğu için mi yoksa yazdığı gazeteye uygun olsun diye mi bilinmez, üniversite paralı olsun derken bizi şaşırtan bir düşünce değişikliği içerisinde. Teselli olarak “olmayana burs verirler, aslında parası olmayan şimdi şanssız, hazırlanıp üniversiteye giremiyor” diyor.

Murat Belge’nin bu gönül zenginliği nereden geliyor diye araştırdım. Amerika’daki dostları aradım. Bakın neler anlattılar; Murat Belge’nin babası Burhan Belge, Demokrat Parti iktidarını destekleyen gazete ‘Zafer’in başyazarıymış, Zsa Zsa Gabor’la evlenmiş. Jojo diye ad takılan Gabor, kız kardeşlerinden birini Falih Rıfkı Hatay ile evlendirmeye kalkınca Başbakan Refik Saydam “gönderin şunu” demiş. Hoppalığından dolayı ABD’ye geri gönderilen Jojo, kaldığı otelin sahibi Conrad Hilton’la evlenmiş. İşte Paris Hilton, Hilton Otellerinin kurucusu Conrad Hilton’un torununun kızı (Baron Hilton’un torunu). Biraz uzak bir hısımlık ama herhalde rüzgârı yetiyor.

Ülkemizde herkes Murat Belge kadar şanslı değil. Ankara’dan tanıdığım bir dostum ve eşi üniversite mezunuydu, beş çocuklarının üçü üniversite mezunu, diğer ikisi henüz üniversitede okuyorlar, onlarla konuştum. En küçük çocukları tam burslu olarak özel bir üniversiteye girmiş, ilerledikçe bursu azalmış, son iki yıl bursu kaldırılmış ve ailenin hayli yüksek bir meblağ ödemeleri gerekince bir devlet üniversitesine geçmişti. Eğer paralı olsaydı o aileden hiçbiri üniversitede okuyamazdı. Şimdi burs alabilir deseler de inanmam. Herhalde vermeden önce namaz kıldırırlar, okurken de oruç tutuyor mu, türban takıyor mu bakar öyle verirler. Okusa işe girerken, tayininde, terfisinde bakarlar. Bakmazlar diyen Ankara Hastanesi’ne gitsin, on beş-yirmi yıl öncesini bilen yaşlı memurlarla konuşsun. Şimdiki kadar türbanlı çalışan var mı araştırsın.

 
Toplam blog
: 20
: 2287
Kayıt tarihi
: 31.01.07
 
 

Merhaba, Yıllardır okumaya ve yazmaya çalışıyorum.  'Blog' teknik olarak yazı ve fotoğraflarımı i..