Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Murat Özenalp ve Mısır'da 529 kişinin idam kararı

Murat Özenalp ve Mısır'da 529 kişinin idam kararı
 

Murat Özenalp'ın Cenazesinde kızı ,eşi ve yakınları


Murat Özenalp’ın Ölümü ve Mısır’da; 529 Kişinin İdam Kararı

Ne ilgisi var, diyeceksiniz. Mısır’daki 529 kişinin idam karına, haklı olarak tepkilerini dile getiren 43 üniversitemizin rektörleri, Murat Özenalp ’ın erken ölümü ve tutukluluğu konusunda ne düşündüklerini merak ediyorum. İnsana saygı duyan her insanın idama karşı olması doğaldır; ama bu rektörlerimiz, “Ergenekon”, “Balyoz” davaları, Murat Özenalp’ ın ölümü, “Gezi Olayları”, ülkesi uğruna şehit olanlar için nasıl bir tepki gösterdiler? Bu konularda; görüş ve düşüncelerini kamuoyuna açıkladılar mı? Bu konularda, kimseyi suçlamıyorum; ama akademisyenler bu konularda daha duyarlı olamazlar mı? 1960’lı yılların İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıdık Sami Onar, ülke sorunlarına daha duyarlıydı. O devrin hukukçularından Prof. Dr. Hüseyin Nail Kübalı ,”Üç günlük dünyada, kula kul olmam” diyordu. Bugün, ülkemizde hukuk kuralları işliyor mu? Adalet ne derece yansız? Kime, neye güvenelim?..

Kim, Murat Özenalp?                                                                                                   

Balyoz davasından 16 yıl hapis cezası alan ve bir süre önce Mamak Askeri cezaevi’nde beyin kanaması geçiren Deniz Kurmay Albay Murat Özen alp (49), tedavi gördüğü GATA’da dün yaşamını yitirdi.( 2 Mayıs 2014)Yaşamında ilk defa küçük kızına yalan söylediğini ve gizli bir görev nedeniyle cezaevinde bulunduğunu mahkemedeki savunmasında anlatan Özenalp, yaşamının bundan sonra kalan kısmını kendisine tuzak kuranları bulmaya adayacağını söylemişti.

Kurmay Albay Özenalp, mahkemedeki savunmasında da şunları söylemişti:
“18 yıla yakın bir kısmı denizlerde geçen öğrencilik dahil 32 yılı aşkın süren meslek hayatım diğer bir deyişle ömrümün üçte ikisi süresince Türkiye Cumhuriyeti’ni ve hiçbir ayrım yapmaksızın onu temsil eden hükümetleri dünya denizlerinde ve limanlarında temsil edip hak ve menfaatlerini canım pahasına korumaya ant içmişken, bugün burada gerçek olmadıkları yüzlerce kez ispatlanmış, zaman ve mekân çelişkileriyle dolu rüyamda dahi göremeyeceğim dijitallere dayanarak suçlanmamı ve evrensel hukuk kurallarının aksine suçsuz olduğumu kanıtlamamın beklenmesini kara mizahtan başka bir ifade ile tanımlayamıyorum.”

Murat Özenalp’ı, tanıyan tanımayan binlerce kişi Kocatepe Camisi’nde toplanmıştı. Toplum, Murat Albay’ın suçlu olmadığı düşüncesindeydi.Bu nedenle de Başbakan Erdoğan’a, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu' na tepki gösterdi.

Sonuç

Osmanlı’dan bu yana özellikle genç insanlarımız çeşitli nedenlerle tutuklanıyor; zindanlara, tutukevlerine atılıyor. Oraların zor koşullarında, bu insanlar bedensel ve ruhsal yönden yıpranıyor, hastalanıyor. Murat Albay da bunlardan biri. Bunlar, zor yetişen seçkin, ülkemiz için yaralı insanlar. İyi eğitim almışlar, ülkelerini seviyorlar, ülkeleri için çalışıyorlardı. Yeri kolay kolay doldurulamayacak bu insanların ölümü, ülkesini, ülkesini seven herkesi üzmüştür. Bu donanımlı insanların tutukevlerinde çürütülmesi, yok edilmesi; ancak düşmanları sevindirmiştir. Düşman dışarıda değil, içimizdedir.

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..