Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Muratpaşa’da Sanat Var

Sanatseverler için Antalya’da yeni bir seçenek oluştu. Muratpaşa Belediyesi, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, “Antalya’da Sanat Var” başlıklı bir etkinlik oluşturdu ve aylardır başarıyla sürüyor. Program çerçevesinde Şubat ayı etkinlikleri 8 Şubat 2019 Cuma akşamı Selva Erdener(soprano) ve İbrahim Yazıcı(piyano) konseriyle başlayacak. Saat 20.00’deki konserde Erdener-Yazıcı ikilisi, Türk bestecilerin eserlerinden oluşan şarkılar sunacaklar sanatseverlere.

15 Şubat 2019 akşamı ise ülkemizi gururlandıran iki genç yetenek çıkacak Türkan Şoray Kültür Merkezi sahnesine; Berfin Aksu ve Kenan Tatlıcı. Berfin Aksu’yu Antalyalı sanatseverler 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nden de anımsayacaktır. Değerli sanatçımız Fazıl Say, çeşitli konserlerinde kendisine eşlikçilik de yapan Berfin Aksu için; “dünya yıldızı olacak” diyordu. Berfin Aksu, Dünyanın en önemli keman okullarından Yehudi Menuhin Keman Okulu’nda eğitimini tam burslu olarak tamamladı ve Guildhall School of Music and Drama’da, Krzysztof Smietana ile dört yıl keman eğitimi almayı sürdürecek.

Kenan Tatlıcı’da başarılı eğitim hayatıyla öne çıkan genç yeteneklerimizden bir piyanist. Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarını başarı ile tamamlayarak “sanatta yeterlilik” sertifikası almaya hak kazandı.

22 Şubat’ta Borusan Quartet olacak Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde. Esen Kıvrak, Özgür Baskın, Çağ Erçağ ve Efdal Altun’dan oluşan dörtlü, klasik-modern dönem arası bir program sunacaklar sanatseverlere. Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıları bulunan, ülkemizin yüzakı bu grubun konserini kaçırmamanızı öneririm. Konserde yerli Danny Kaye’i de karşınızda bulacağınızı umut ediyorum.

Ülkemizin önemli cazcılarından Vokal Jülide Özçelik’de 28 Şubat akşamı Muratpaşa’da olacak. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Özçelik’e, gitarda Cem Tuncer, davulda Ediz Hafızoğlu ve basgitarda Efecan Tuncer eşlik edecekler. “Nefes” adlı albümüyle büyük ilgi toplayan Jülide Özçelik’i, Şubat ayı etkinliklerinin, sonuncusunda dinleyeceğiz.

12 Şubat akşamı aynı mekanda bir belgesel sunumu var bu kez; “Bir Sabahattin Ali trajedisi: Kayıp Kemiklerin İzinde”. Nebil Özgentürk yapımı belgesel programına, konuk sanatçılar Soner Olgun ve Piyanist Burçin Büke katılacaklar.

24 Şubat akşamı da Hakan Aysev, Şef Furkan Üstündağ ile Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası’nca konuk edilecek ve Barış Manço ile Cem Karaca şarkılarıyla anılacak.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne bir anımsatma yapmak isterim. 8-15 ve 22 Şubat etkinlikleriniz Antalya Devlet senfoni Orkestrası ile, 28 Şubat konseri ise, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin Afife adlı bale temsili ile çakışıyor. Program yapılırken lütfen bu iki sanat kurumunun programlarını dikkate alın ki, sanatseverler tercih yapmak zorunda kalmasın.

Son söz: Antalyalı sanatseverler için sanat dolu bir Şubat ayı yaşanacak.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..