Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '17

 
Kategori
Spor
 

Muray ve Hall sezonun ilk Dünya Kupası’ nda zaferlerini ilan ettiler

Muray ve Hall sezonun ilk Dünya Kupası’ nda zaferlerini ilan ettiler
 

Hall ve Learmounth


Dünyanın en önemli triatlon yarışları serisi olan WTS Dünya Kupası sezonu Güney Afrika’ nın başkenti Cape Town’ da Cumartesi günü koşulan sprint mesafe yarışı ile start aldı. Sezonun ilk yarışının sprint olması oldukça çekişmeli geçmesine neden olurken erkeklerde kürsünün tamamını ev sahibi sporcular domine ederken, kadınlarda ilk iki sırayı İngiliz sporcular ele geçirdi.
 
ITU Cape Town Dünya Kupası yarışlarında Güney Afrikalı atletler Richard Murray, Henri Schoeman ve Wian Süllwald  şeklinde sıralanırken kadınlarda ise İngiliz Lucy Hall, antrenman arkadaşı Jessica Learmonth' la müthiş finiş yaparak altın ve gümüş madalya sahibi oldular. Japon sporcu Ai Ueda ise bronzla yetinmek zorunda kaldı.
 
Erkeklerde, kural hatası yapan Murray koşu etabında 15 saniye bekleme cezası almasına karşın yarışı 51:33’ lük zamanla tamamlarken takım arkadaşları vatandaşı Hanri Schoeman, 51:41 ile Wian Sullwald 51:56 ile finiş gördü. Jonas Schomburg ise 52:55’ lik zamanı ile yarışı ilk 20 içinde tamamladı. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz aya kadar Türkiye adına yarışıp olimpiyat puanı toplayan Jonas Schomburg sözleşmesi yenilenmediği için bu yıl ITU forması altında puan toplamaya devam ediyor.
 
Kadınlarda Lucy Hall ve Jessica Leamounth mücadeleyi son ana kadar sürdürdüler fakat Hall antrenman partnerinin bir saniye önünde ipi göğüsleyerek şampiyon oldu. Ueda ise Miyazaki Dünya Kupası’ ndan sonra yarıştığı ilk Dünya Kupası yarışında tekrar kürsüye çıkmış oldu. 
 
Kaynakça: www.traithlon.org
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..