Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Mürşide içmeli retrospektif sergi

Grup Sanat Galerisi, bu kez açılışını 2 Nisan Cuma günü saat 18.30 da yapacağımız Mürşide İçmeli’nin, Retrospektif Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

1965’ten günümüze kadar üretilen eserlerden bir seçkiyi oluşturuyor bu sergi. Usta elinden çıkma gravürler, ağaç ve taş baskıların yanı sıra son yıllarda ağırlıkta çalıştığı kalem tadı özgün çalışmalarından oluşan sergi, böylelikle zengin bir içerik oluşturuyor.

“Çizgi resimler ve özgün baskılar kimliklerinden ödün vermeden sürekli bir değişimi sergilerler. Üretim ve sanat Mürşide İçmeli’nin bir yaşam biçimi ya da yaşamın ta kendisidir. Sanatçı çalışırken yaşar, üretirken yücelir. Bu yüceliğin taşları ustalıktır, güzelliktir, anlamdır. Bizlerde yapıtlarını izlerken öğreniriz, öğrenirken yüceliğimizi duyumsarız. Çünkü o, aynı zamanda, yetkin bir öğretmendir.

Dışavurumsal yaklaşımı ile İçmeli doğayı olduğu gibi değil, duygusal ve düşsel gücü ile sanata dönüştürür. Doğa, insan, tarih İçmeli’nin resimlerinde çıkış notalarıdır. Ancak resimlerinde ne doğa bildik doğadır, ne insan bildik insandır ve ne de tarih salt geçmiştir. Resimlerinde doğa yeni bir gerçekliğe, insan çağdaş anlam içeren yeni mitlere, tarih sanatçının bakışıyla bugüne taşınır. Bu bağlamda yaratıcı süreç, birey ile doğa, algı ile taklit arasındaki gelgitlerdeki son çözüm durumudur.”

Bütün öğeler bu dönüşümün sonunda çağdaş simgeler olarak resimlerde yer alır. Yapıtlar insanı kendine çeker, bugünü dünü, yarını düşündürür.

İçmeli’nin özgün baskılarının ve çizgi resimlerinin en soyut ve en geometrik olanlarında bile insan vardır. Bu resimlerde insan hem doğanın bir parçası, hem tarihten kopup gelen bir varlığın simgesi olarak karşımıza çıkar, resimlere yaşam verir.”

02.04.2010 tarihimde gerçekleştireceğimiz Mürşide İçmeli/Retrospektif Sergisi’ne katılımınızı bekler, saygılar sunarım.

Çiğdem Buçak Telli
Grup Sanat Galerisi
Art Direktör

Adres: Turan Güneş Bulvarı, No:41/E
06530 Yıldız Çankaya, Ankara
Tel: (0312) 442 76 52
Gsm: 0 530 525 99 14
Faks: (0312) 441 07 74
E-posta: grupsanat@gmail.com
Blog: http://grupsanat.blogspot.com

 
Toplam blog
: 8
: 1030
Kayıt tarihi
: 08.02.10
 
 

Grup Sanat Galerisi, Volvo Şirketler Topluluğuna ait bir galeridir. Grup Sanat Galerisi 2008 yılın..