Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '19

 
Kategori
Siyaset
 

Müsaade Edilemez!

Ali Babacan 'ın genel başkanlık koltuğuna oturacak olan yeni parti kurma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, kurulacak olan partinin liberal sosyal demokrat muhafazakar ve milliyetçi tabana oturtulması planlanıyor.

Bir başka deyişle Özal'ın Anavatan Partisi'ne benzetilmek istenecek ve o kulvarda yer alması düşünülüyor.

Abdullah Gül'ün de destek vermeye çalıştığı bu yeni parti kurma girişimi aslında 23 haziran seçimlerinden önce düşünülüyor olsa da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul'da kaybetmesi sonrasında hız kazandırılmıştır.

Adalet ve Kalkınma Partisi sadece İstanbul ve Ankara'yı değil tüm ülkede gözle görülür büyük ivme kaybına uğramıştır.

Siyaset bilimcilerine danışılarak yapıldığı 24 haziran'18 erken genel seçimleri çok planlı bir şekilde enine boyuna hesaplanarak yapılmış bir seçimdi. Eğer zamanında yani bir yıl sonra bugünlerde yapılıyor olsaydı belki Erdoğan da o koltuğunda oturmuyor olacaktı..

N'eyse asıl konumuza dönelim..

Konumuz Babacan..

Babacan neden öne çıkıyor veya çıkarılmak isteniyor?

Babacan bir küresel sermaye gücü projesi mi?

Küresel sermaye aslında partili cumhurbaşkanlık sistemine sıcak bakmıyor mu?

Parlamenter sistemine geri dönülerek Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak kalması ve Babacan'ın da Başbakan olarak görev yapması mı düşünülüyor?

Bütün bu soruların cevaplarını süreç geçtikçe tek tek görülecektir ama benim acizane önerim CHP ve İYİ Parti'nin Babacan oluşumuna karşı ellerini çabuk tutmalarıdır, zira Babacan'ın rol üstleneceği başbakanlık döneminde hiç bir şey eskisinden farklı olmayacağını düşünüyorum..

18 yıl aradan sonra AKP'den istifa eden Babacan'ın Erdoğan tarafından dışlanması ayak oyunlarından ibaret olabilir.

Liberal, muhafazakar, milliyetçi ve sosyal demokrat söylemleri (Özal modeli) tutar mı, tutar. Din argumanı öne çıkarmadan bu modeli tuttururlar, ondan sonra da CHP ve İYİ pari pencereden bakarlar aval aval kaba tabirle..

Cumhuriyetimizin 100'ncü yılına cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlı tüm demokrat ülkücü camiayı İYİ parti'ye veya CHP'ye çekmek adına (artık fark etmiyor demokrat ülkücüler CHP gibi, CHP de demokrat ülkücüler gibi düşünüyor) yoğun çalışmanın içine girmelidirler şimdiden CHP ve İYİ parti genel başkanları..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..