Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

MUSİAD'tan Urimçi'de yaşanan olaylara tepki...

MUSİAD'tan Urimçi'de yaşanan olaylara tepki...
 

MUSİAD,olaylara tepki gösterdi.


MÜSİAD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ‘Urimçi’de yaşanan olayların kaygı verici olduğu, hükümetin ve uluslararası kuruluşların olayların son bulması yönünde bir an önce aktif rol üstlenmesi gerektiği’ vurgulandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde meydana gelen Uygur Türklerine karşı gerçekleştirilen şiddet olaylarını yazılı bir açıklama ile kınadı.

Açıklama şu şekilde:

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesinin merkezi Urumçi'de, yaşanan olaylarda, 156 kişinin hayatını kaybetmesi ve 800’den fazla kişinin de yaralanması son derece üzüntü vericidir.

Geçen hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün başkanlığında kalabalık bir iş adamı heyetiyle gerçekleştirilen Çin Gezisinin hemen sonrası Uygur Türklerinin yoğun olarak bulunduğu Urumçi'de bu olayların yaşanması ayrıca manidar ve düşündürücüdür. Umudumuz çatışmaların bir an önce durması ve sükûnetin sağlanması için hükümetimizin ve uluslararası kuruluşların devreye girerek aktif rol almasıdır. Özellikle dış ticaret hacmimizin 15.5 milyar dolar ithalat ve 1.5 milyar dolar ihracat olarak geliştiği bu aşamada, Türk halkının bundan sonra Çin ile yapacağı ticari çalışmaları gözden geçirmesi de ayrıca önem arz etmektedir.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..