Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '07

 
Kategori
Sinema
 

Music and lyrics (Söz ve Müzik)

Music and lyrics (Söz ve Müzik)
 

Kız filmi diye gittim. Malum Hugh Grant'in mavi gözleri ve çekici sesi. Ancak bundan daha fazla bir şeyler olduğunu anladım. İyi kurgulanmış, esprilerin ustaca yerleştirildiği romantik bir komedi, "Holivud" tarzı esprilerle beni epey gevşetti. Genelde bu tür esprileri sevmesem de, espriler "Holivud" standartlarına göre epey inceydi. Gülünecek çok şey yakaladım.

Başta komedi dans dörtlüsü çıktı, epey güldük. Unutmaya yüz tutmuş bir pop idolünü canlandıran Hugh Grant, Erol Büyükburç kadar yakışıklıydı Yalnız şu kalçayı sallarken incitmek olayını biraz abartmışlar. Gençken herkes sallıyor, yaşlanınca insanın kalçası çıkıyor. Hem pop şarkıları neden kalçalar üzerinden yazılır? Shake it up şekerim!. Pardon, Şakira geçen göbeğini sallamakla ilgili bir şarkı yazmıştı. Kafayı sallamakla ilgili yazarsak metal oluyordu değil mi, bunun seksi bir tarafı da yok zaten.

Sonra herhangi bir açtım kapadım yapan pop idol çıktı, ona da epey güldük.
"Orgazmik Ghandi müziği" eşliğinde beş para etmez şeylerin insanlara kakalanmaya çalışıldığını gördük, Budist felsefeyi özgür seks zanneden pop idolümüzün, Dalai Lamayı , bir lama sanmasının vurgulanması Holivud kurgusuna yakışmıştı. Filmde, neden pop idoller , Tarkan , karma felsefesine inanıyor diye hafif bir espri de olsaydı fena olmazdı. Sanırım Tarkan'ı henüz tanımıyorlar.

Kısacası espriler güzel kurgulanmış, oynayanlar esprileri taşıyabilmiş, koltuktan kalkarken, "Oh be rahatladım, verdiğim paraya değdi!" dedirtecek, hoş bir "Holivud" romantik komedisi. Hugh Grant meraklısı kadın arkadaşlara da tavsiye ederim. Kız arkadaşıyla romantik komedi seyretmek isteyen erkek arkadaşlara da şiddetle tavsiye ederim. Sevgilinizle birlikte epey güleceksiniz. Sevgiliniz yok mu? Sorun değil, sadece gidin ve gülün. Gülmezseniz, paranızı çıkışta isteyin, ne de olsa müşteri tatmini esastır.
İyi seyirler

 
Toplam blog
: 11
: 644
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

Eskişehirliyim. İşletme ve Pazarlama okumuş olmama rağmen, bu alanlar dışında yazmak istiyorum. Gene..