Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Müslüm Filmi

          Müslüm filmi vizona girer girmez ilk günde filmi izleyenlerden birisiyim. Bu film için birçok yorum yapıldı. Açıkcası şunu söylemem gerekirse gördüğüm Türk filmleri içerisnde en iyi biyografik çalışma olduğunu söyleyebilirim.

          Bu yazıyı hemen değil bir süre bekleyip yorumları okumak içindi bekleyişim. Oyuncu seçiminden tutun da teknik ekibe kadar çok büyük bir emeğin sonucu bu film ortaya çıktı. Özellikle yapımcı ve yönetmenlerin muhteşem oyuncu seçimi filmin başarısını getiren faktörlerden bazıları sadece. Timuçin Esen benim favori oyuncularımdan birisidir herzaman. O kadar ki Hırsız Polis dizisinde hayat verdiği Çınar komiser karakterindeki başarısı ,oğluma Çınar ismini vermeme bile sebep oldu. Oyunculuğunun en büyük özelliği ,hayat verdiği karaktere bürünüp onunla bir olabilme potansiyeline sahip bir oyuncu olmasıdır. Diğer oyuncular için de ayni şeyleri düşünüyorum. Hepsi ama hepsi kendilerini oyunculuk konusunda ispatlamış isimlerdir. Erkan Can ustanın hala hafızalarımıza kazınan birçok karakteri mevcuttur. Keza Zerrin Tekindor ve Ayça Bingöl de öyle. Tüm oyuncular rollerinin hakkını vererek oynadılar. Çocukluğunu canlandıran genç yetenek Şahin Kendirci nin performansı uzun yıllar hafızalarımızdan gitmeyecek gibi görünüyor. 

          İlginç olan, filmde eleştirilen neden Müslüm Baba nın sesi değilde Timuçin Esen in şarkıları söylemesidir. Bence bu konuda da doğru karar verilmiştir. Timuçin Esen ayni zamanda iyi de şarkı söyleyebilen bir oyuncudur. Tüm dünyada yapılan biyografik filmlerde de şarkı varsa eğer oyuncular kendi sesleriyle şarkıları söylemektedir. Şarkıları kendisin söylemesi oyunculuğunu daha da ön plana çıkarmıştır. Çünkü şarkı söylemek his işidir,tüm hücrelerinize kadar hissetmezseniz şarkı söyleyemezsiniz. Bir bir daha iki ediyorsa Timuçin Esen de iyi şarkı söylüyor sevgili okuyucular.

          Filmi izlemeyenleriniz varsa eğer, en kısa zamanda izlemenizi  öneririm. Tabi Müslüm Baba yı da seviyorsanız ayrı bir zevk alacağınızdan eminim. İyi seyirler dilerim sağlıkla, hoşça kalın...

 
Toplam blog
: 7
: 142
Kayıt tarihi
: 02.03.16
 
 

Önce insan sonra anne ve eş ... ..