Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '17

 
Kategori
İnançlar
 

Müslüman Dinin İzin Verdiği Ölçüde Daha İyi Bir Hayat Yaşayabilir

Müslüman Dinin İzin Verdiği Ölçüde Daha İyi Bir Hayat Yaşayabilir
 

Gerçek tesettür bu değilmiş; bence çok normal bir İslami kıyafet ve kimseye de itici gelmez


Müslümanların hayatında imkân değil dinden kaynaklı kısıtlı bir yaşam dikkat çekiyor. Dikkat edilirse daha iyi bir hayat (daha kaliteli bir yaşam) dindar kimseler için hiç telaffuz edilmiyor. Daha iyi yaşamanın özgürlükle alakalı olduğu, Müslümanlığın ise bazı alanlarda fazla özgürlüğe izin vermediği için daha iyi yaşamın Müslüman toplumlarda zor olduğu algısı var.

Gerçi bazı dini bilmeyenler bir de varlıklıysalar abartıp lüks yaşamlara yöneliyorlar. Yani bu işin ortası yok; ya işte böyle sefahat,  ya da Allah öyle istiyor diye eski bir kara çarşafla dolanıp duranlar. İkisi de yanlış tabii ki…

Yani zaten o yasak bu yasak nasıl daha iyi yaşayacağız deniliyor ama sonuçta din hayatı tümüyle yasak etmiyor herhalde, yaşam denilen şey dinde de var.

Dinin daha iyi bir hayatı, hatta hayatı yasak ettiği düşünülüyor… Lükse kaçmayın deniliyor ya insanlar kaliteyi de lüks sanıyor. Mübarek, sırtına bir tane ucuz urba geçirip Allah’ın rızasını bekliyor. Çalmıyorsun, bulmuyorsun alın terin. Din yaşamayın demiyor ki, yine kapan türbanın atlas libastan olsun.

Kimse kusura bakmasın bazı Müslümanlara insanın sadaka veresi geliyor; fakirlikten değil Allah’ın böyle hoşuna gidermiş. E ne diye kazanıyorsun o zaman! Yani bence doğru bir yaklaşım değil. Nimetler bizim için yaratılmış, kazancın senin hakkın.

Herkes dilediği gibi yaşamakta özgür ama Müslümanlıkla ilgili böyle genel bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Mesela Suriyeli kadınlar da kapanıyor ama maşallah her yerdeler, tutuculuk bizde. Tamam, açık giyinmezsin ama güzel giyinirsin. Yoksa nasılsa kapalı ne fark edecek diye mi böyle yapılıyor?

Din senden ne istiyorsa onu yap. Suriyeli kadınlar dinin emri kapanmışlar belki ibadetlerini de yapıyorlar ama bunun dışında diğer insanlardan hiç farkları yok; bizimkiler kendilerini eve hapsetmişler. Dünyada Müslümanlık sadece bizim ülkemizde böyle yaşanıyor.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..