Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '19

 
Kategori
Güncel
 

Müslüman Katliamı Üzerine...

Bir süre önce Yeni Zellanda’da gerçekleşen katliam vicdan taşıyan herkesi derinden sarstı. Bir beyinsiz, bir tetikçi robot bu saldırıyı gerçekleştirdi. Belli, beyni okadar yıkanmış, arkasındaki güçlere o kadar güvenmiş ki, saklanmak ihtiyacı bile hissetmedi. Bırakalım saklanma ihtiyacını, rezil icraatı birde sosyal medya üzerinden paylaşarak ne kadar beyninin uyuşturulmuş olduğunu gösterdi. Değilse ne olursa olsun bir insanın böyle bir eylemi yapması kolay izah edilecek bir durum değildir.

Terör eylemleri insanın toplu yaşamaya başladığı zamandan beri vardır. İnsanın az olduğu dönemlerde tabii ki daha azdı. Tepedekiler, aşağıdakileri rahat yönetebilmek, onları istediği gibi biçimlendirebilmek adına akla gelebilecek her türlü ayrımcılık yolunu denerler. Birlik ve beraberliği asla istemezler. Ağızlarından çıkan birlik beraberlik mesajlarına kendileri asla inanmazlar. Gereğini değil tam tersini yaparlar. Bu yüzden de demeçleri hep havada kalır. Egemenler din, milliyet, ırk v.s. akıllarına ne gelirse insanları ayırmak, kamplara bölmek, birbirlerine düşman etmek, en azından birbirlerine olan güvenlerini yoketmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu amaçla kullanmaktan çekinecekleri hiçbir yol da yoktur. Terör de bu yollardan biridir. Örneğin ABD deki 11 Eylül saldırıları hala kalın bir sis tabakası içindedir. Çünkü temiz değildir. Ama ABD nin Ortadoğuya saldırmasının yolunu açmıştır.

Bu son olaydan sonra kınamaları, tepkileri okuyorum. Her ülke sözcüsü, kendi halkını yönlendirdiği pencereden bakarak konuşuyor. Terörden çok canı yananlar daha net ve yüksek perdeden kınarken, terörü kullananlar ise daha yüzeysel demeçlerle işi geçiştirmeye çalışıyorlar. Ancak arapların, özellikle de Suudi Arabistanın pek sesi çıkmıyor. Tabii, terör yapan tetikçilerinin çoğunlukla araplardan olması da tesadüf değildir.

Birkaç küçük nüfuslu kuzey Avrupa ülkesi dışında dünyada tatbik edilen eğitim politikalarının hemen tamamı diplomalı cahil yetiştirmeye yönelikdir. Ancak böyle olursa onları din, dil, ırk gibi nedenlerle ayırabilir, birbirine karşı savaştırabilirsiniz

Konuya bu pencereden bakarsak Yeni Zellanda daki saldırı şeklen islam cemaatine yapılmış olsa da, aslında bir insanlık suçudur ve yapandandan daha çok yaptıranları suçlamak gerekmektedir. O yaptıranları da bulmak çok da zor değildir.

İzmir 19.03.2019

 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..