Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Müslüman mahallesindeki salyangoz

Müslüman mahallesindeki salyangoz
 

“Din dersinden sınıfta kaldı” şeklinde bir haber duysanız tepkiniz ne olur?

Hiçbir tepki olmaz. Çünkü öğrenci diğer derlerden nasıl kalıyorsa, din dersinden de kalabilir.

Şiddetli bir tepki olur. Çünkü kimilerine göre yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede din dersinden kalmakla kafirlik aynı düzeydedir. Hiçbir hoşgörü gösterilmez.

Gülümser geçilir. Nasıl olsa bütünleme sınavlarında durum kurtarılacaktır. Olayı büyütmeye gerek yoktur. Telafisi vardır.

Diğer dersleri iyi ise çocuk tebrik edilir.

Kısaca herkes kendi durumuna, düşüncesine, yapısına uygun bir tepkide bulunur.

Demokrasinin gereği de budur.

Ama demokrasi elle tutulur somutlukta bir yapı olmadığına göre; yapılanlar, edilenler kısaca eylemler onu sanallıktan kurtarır.

DHA’nın Antakya muhabiri Mehmet Ezer böyle bir haber yapmış.

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Servet Kavukoğlu’na dayandırdığı haberinde, adı geçenin bir ilköğretim okulu öğrencisinin ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ dersinden sınıfta bırakıldığını ileri sürmesini konu ediyor.

Yukarıdaki olası tepkileri sıralamıştık.

Ama sınıfta bırakıldığı iddia edilen bu çocuğun bir Hıristiyan olduğunu söylersek, saydığımız tepkilerin hiçbir önemi kalmayacak.

Biri hariç.

İddiaya göre olay Hatay’ın Altınözü İlçesi'ndeki İnönü İlköğretim Okulunda geçiyor. Bahse konu ilkokulun 4. sınıfında öğrenim gören bir öğrenci Hıristiyan olduğuna bakılmaksızın ‘Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ dersinden bırakılarak sınıf tekrarı yaptırılıyor.

Oysa, “Eğitim ve Öğretim Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın 9.7.1990 gün ve 1 sayılı kararıyla, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu Hıristiyan ve Musevi dinlerine mensup öğrenciler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf tutulmaktadır”.

Böyle söylüyor Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Servet Kavukoğlu.

Hıristiyan öğrenciye “sınıf tekrarı yaptırılma kararı hoşgörü kenti olan Hatay'a ve Türkiye’ye yakışmıyor” diyerek ekliyor, “bu iyi niyetle bağdaştırılacak bir durum değildir”.

Demokrasi ve özgürlük kavramları günümüzde ona ihtiyaç duyanlar tarafından; herhalde yarın bu kavramların, bugün gücü elinde tutanlara hiç yaramayacağını bildikleri için pek dillendirilmiyor.

Ne dersiniz?

Yoksa bazılarınca Müslüman mahallesinde salyangoz mu satılıyor?

Satan belli de alan kim?

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..