Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '12

 
Kategori
Dünya
 

Müslümanlar da Noel’i kutlasın…

Müslümanlar da Noel’i kutlasın…
 

Ne kadar güzel, ne kadar insancıl değil mi? Böylece insanlar arasındaki kardeşlik, barış duyguları gelişecek. Sevgi tohumları ekilecek, bunlar kısa sürede büyüyüp sevgi ve mutluluk ağaçlarına dönüşecek. İnsanların birbirlerini öldürdükleri savaşlar bile ortadan kalkacak.
Siz öyle sanın. Veyahutta öyle olacağına inanın. Siz onların bu gün bayramlarını kutlayacaksınız, yarın bir zarar görmediğiniz için ayinlerine falan da gideceksiniz, beklide papaz efendiye günahlarınızı boca edip temizlenirsiniz.
Ağlak gözlü sözde imamınız gidecek Papa ile hemhal olacak. Ama onlar sizin dininizi asla tanımayacak. Sizlere karafatmaya baktığı kadar sevgi ile bakacak. (İstisnalar hariç)
İngilizler ortaçağ ve sonrası misyonerliği en güçlü olarak yapanlardı. Bu misyonerler içinde gerçekten inancını yaymak adına bu işi yapan çok az sayıda misyoner çıkmıştı ama geneli maden veya enerji olarak zengin olan bölgelerin insanlarını köleleştirmek, ellerindekini almak amacını gütmüştü.
Günümüzde Türkiye önderliğinde oluşturulmak istenen ılımlı İslam da bu misyonerlik faaliyetlerinin bir başka şeklinden başka bir şey değildir. Maalesef Ortadoğuda insanların büyük bölümü üç kuruş kişisel çıkarı görünce bu faaliyetlere dâhil olmaktadır.
Başlığı söyleyen İngilizlerin Müslüman inanç bakanı, bunu İngiltere’deki Müslümanların İngiltere’ye daha çabuk entegre olmaları için söylüyormuş. Hatta hastanelerdeki yabancı dilden uyarı levhalarının da kaldırılıp, yabancıların daha çabuk İngilizce öğrenmesinin sağlanmasını istiyormuş. Yoksa bizim çok akıllıların yaptığı gibi dinimizi sulandırmak amacı değil.
http://dunya.milliyet.com.tr/-muslumanlar-da-noel-i-kutlasin-/dunya/dunyadetay/14.11.2012/1626669/default.htm
İzmir, 2012-11-14

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..